Google kæmper mod hajer

Søgegigantens undersøiske fiberkabler tiltrækker et af verdens farligste dyr, og derfor bruger Google nu millioner på at pakke kablerne ind

Google har problemer med hajer og de undersøiske fiberkabler. (Foto: Colourbox)
Google har problemer med hajer og de undersøiske fiberkabler. (Foto: Colourbox)

Det lyder næsten for underligt til at være sandt, men ikke desto mindre har Google sit hyr med at holde hajer væk fra søgegigantens undersøiske fiberkabler, skriver Network World.

Ifølge Dan Belcher, som er Product Manager hos Googles cloud team, er firmaet nu godt i gang med at beskytte fiberkablerne under Stillehavet med et kevlar-lignende materiale, fordi hajerne af en eller anden grund bliver tiltrukket af dem og bider i dem.

Læs også: Googles smarte kontaktlinser bliver en realitet

Der er endnu ingen, der med sikkerhed ved, hvorfor kablerne er faldet i hajernes smag, men en mulig teori er, at kablerne udsender et elektrisk felt, som narrer hajerne til at tro, at de nærmer sig en skadet fisk, som de kan æde.

Dyr ekstraudgift for Google
Hvor meget den ekstra beskyttelse af kablerne løber op i for Google vides ikke, men i betragtning af at kevlar eller et kevlar-lignende materiale ikke er helt billigt, og at det er mange tusinde kilometer kabel, der skal beskyttes, må regningen løbe op i adskillige millioner dollars.

Læs også: Google Chrome tapper dit batteri for strøm

Men Google har nok råd til det, og verdens søgninger skal jo sikres.

0 kommentarer
Vis kommentarer