MSN Messenger lukkes ned

Efter 15 år på den digitale arena er det nu slut med den populære chattjeneste, der havde sin storhedstid i begyndelsen af 2000-tallet

Det er slut med MSN Messenger – i dag kendt som Windows Live Messenger – efter 15 års virke. (Foto: Screendump)
Det er slut med MSN Messenger – i dag kendt som Windows Live Messenger – efter 15 års virke. (Foto: Screendump)

Chattjenesten Windows Live Messenger – tidligere kendt som MSN Messenger – bliver lagt i den digitale grav af Microsoft.

I 1999 blev MSN Messenger skabt. Dengang var der ikke voldsomt meget at vælge imellem, men i dag er der mange andre udbydere af chattjenester, herunder Facebooks Messenger-tjeneste og Skype, der i øvrigt er udviklet af bl.a. danske Janus Friis.

Lukker 31. oktober
I al sin enkelhed kunne man som bruger til at begynde med blot skrive beskeder til hinanden, men med tiden blev det også muligt at sende bl.a. gruppebeskeder og smiley-ikoner.

Microsoft, der er i gang med at gå fuldstændig over til Skype, begyndte allerede sidste år at udfase tjenesten, og 31. oktober lukker den så fuldstændig, skriver vg.no.

Det vil for mange, der var med ved internettets store indtog i 00’erne, være som at vinke farvel til en kær, men nu fjern bekendt.

MSN Messenger var nemlig forgængeren for Gmail, MySpace, Facebook, WhatsApp, Snapchat, Twitter og Instagram

Købte Skype for 44 mia.
I 2009 havde MSN Messenger – der tilbage i 2005 havde skiftet navn til Windows Live Messenger – 330 millioner aktive brugere om måneden, men det tal er siden faldet støt.

Der er stadig en del aktive brugere af tjenesten – primært i Kina – men de bliver altså flyttet til Skype inden længe.

Microsoft erhvervede sig Skype for 44 milliarder danske kroner i 2012, og det endte altså med at blive enden på MSN Messenger. 

1 kommentar
Vis kommentarer