Mor er computer-bossen

I seks ud af ti familier har børnene deres egen computer, men det er mor, der bestemmer, hvor og hvornår den må bruges

Når far bestemmer, hvor meget eller lidt ungerne må bruge computeren, er han knap så streng som mor, viser ny undersøgelse. (Foto: Colourbox)
Når far bestemmer, hvor meget eller lidt ungerne må bruge computeren, er han knap så streng som mor, viser ny undersøgelse. (Foto: Colourbox)

Danske hjem bugner af computere, smartphones og andre gadgets. Faktisk virker det som om, vi slet ikke kan få nok elektronisk udstyr ind bag hjemmets fire vægge.

Faktisk er det sådan, at hele 98 procent af danske familier har en eller flere computere, mens 62 procent af familierne har børn med egen computer.

Det viser en undersøgelse foretaget af analysebureauet Advice A/S for Codan.

Fædre laver færre regler
Danske børn har på trods af antallet af elektroniske enheder i hjemmet heller ikke mange restriktioner i forhold til brugen af computeren.  

87 procent af danske forældre lader børnene bruge familiens computere, og mere end halvdelen af forældre sætter ikke begrænsninger for den tid, børnene bruger foran skærmen.

Der er dog forskel på, hvordan fædre og mødre sætter grænser.

Mens 59 procent af fædrene siger, at de aldrig begrænser deres børns skærmtid, er det halvdelen af mødrene, der begrænser den tid, børnene må bruge ved skærmen.

Flere har adgang
81 procent af de danske familier i dag har en bærbar computer eller en tablet, mens kun 47 procent har en stationær pc.

I den anden ende af aldersspektret har syv ud af ti danskere mellem 65 og 89 år i dag internetadgang i hjemmet. Det er 312.000 flere end i 2010.

Undersøgelsen er gennemført for Codan af analysebureauet Advice A/S i juni 2014. Der er i alt gennemført 1055 CAWI-interview med voksne danskere med hjemmeboende børn under 18 år.

0 kommentarer
Vis kommentarer