Mini Toughpad til ekstreme forhold

Panasonics nye fem tommer Toughpad holder til regn, sne, kulde, varme og en tur i havet

På IFA-messen i Berlin har Panasonic netop præsenteret sin mindste Toughpad til dato på bare 5 tommer, men det gør den langtfra mindre robust end sine storebrødre. (Pr-foto: Panasonic)
På IFA-messen i Berlin har Panasonic netop præsenteret sin mindste Toughpad til dato på bare 5 tommer, men det gør den langtfra mindre robust end sine storebrødre. (Pr-foto: Panasonic)

Panasonic har en serie af tablets, der kan tåle lidt ud over det sædvanlige, som de meget passende kalder Toughpads.

På IFA-messen i Berlin har de netop præsenteret deres mindste Toughpad til dato på bare fem tommer, men det gør den langtfra mindre robust end sine storebrødre.

Læs også: Verdens tyndeste og letteste tablet er netop præsenteret

Den lille nye Toughpad kommer i to udgaver, Panasonic Toughpad FZ-E1 og Panasonic Toughpad FZ-X1, hvor den første kommer med Windows Embedded 8.1 Handheld, og den anden kører Android 4.2.2 – ellers er de ens.

Klarer det hele
Fælles for de to Toughpads er, at de er bygget til at klare nogle af Jordens mest ekstreme forhold, og de lever således mere end rigeligt op til de strenge MIL-STD-810G-certificeringskrav.

Fald ned på et betonunderlag fra tre meters højde, støv- og vandtætte ned til 1,5 meters dybde i op til 30 minutter og en regn-sensorfunktion, der gør det muligt at bruge touchskærmen selv i øsende regnvejr, er blot nogle af de imponerende specifikationer.

Hertil kommer, at Panasonic Toughpad FZ-E1 og Panasonic Toughpad FZ-X1 begge kommer med et indbygget varmelegeme, der betyder, at man kan bruge den lille tablet i temperaturer helt ned til -20 grader og helt op til 60 grader i den anden ende af spektret.

Med et temmelig stort batteri på 6200 mAh får man op til 14 timers uafbrudt brug, og batteriet har en hurtig opladningsfunktion, der gør, at det kan oplades 50 procent på bare en time.

Og hvis man er længe ude i vildmarken har de nye Toughpads hot swap-batteri funktion, så man kan holde enheden kørende, så længe man har friske batterier i lommen.

Funktioner som en smartphone
Panasonic Toughpad FZ-E1 og X1 er de første Toughpads, der er tilgængelige med tale og data via 4G LTE/3G/GPRS, så de kan fungere som en smartphone i felten.

Indbygget WiFi 802.11ac, NFC, Bluetooth v4.0 (klasse 1) og GPS sørger for, at man ikke har brug for sin smartphone, når arbejdet kalder i verdens yderste hjørner.

Dyrt legetøj
En Panasonic Toughpad er naturligvis ikke billig, når den skal kunne klare at få så seriøse tæv.

Læs også: Lenovo annoncerer nye smarte computer-modeller på IFA

Android udgaven Panasonic Toughpad FZ-X1 er tilgængelig nu, mens Panasonic Toughpad FZ-E1 med Windows Embedded 8.1 først er klar til november, og begge kan kun bestilles på projektbasis i Norden.

Priserne kommer til at ligge lige omkring de 11.000 kroner.

1 af 3 (Pr-foto: Panasonic)
2 af 3 (Pr-foto: Panasonic)
3 af 3 På IFA-messen i Berlin har Panasonic netop præsenteret sin mindste Toughpad til dato på bare 5 tommer, men det gør den langtfra mindre robust end sine storebrødre. (Pr-foto: Panasonic)
0 kommentarer
Vis kommentarer