Far og mor vil elske iOS 8

Apples nye styresystem giver forældre mulighed for at styre børnenes telefoner, så de skal spørge om lov, før de downloader en app eller køber musik

Hele familien – især mor og far – kan få glæde af iOS 8. (Pr-foto: Apple)
Hele familien – især mor og far – kan få glæde af iOS 8. (Pr-foto: Apple)

Familiedeling hedder den nye funktion, som Apple udelukkende har introduceret til iOS 8 – det nye styresystem til iPhone.

Funktionen giver dig og din familie på op til seks personer mulighed for at dele musik, film, bøger og apps, og det kræver hverken, at I deler kodeord eller har samme Apple ID.

Læs også: Sådan får du iOS 8

Og det betyder samtidig, at du ikke behøver at sidde tilbage med svedige håndflader, når dit barn sidder med din eller sin egen iPhone eller iPad i hånden.

Når familiedeling er slået til, og dit barn er registreret som mindreårig, kan du nemlig indstille enheden sådan, at barnet skal have elektronisk godkendelse af dig, hver eneste gang der skal foretages køb.

Fælleskalender er klar
Der er også blevet plads til en kalender, som hele familien kan bidrage til. På den måde ved alle, hvor og hvornår den næste begivenhed finder sted.

Og har du tendens til at blive en smule mistænksom, kan du også indstille familiedeling til at vise, hvor alle familiemedlemmer befinder sig på et givet tidspunkt.

Men det kan godt være, at du skal passe lidt på lige netop den funktion, hvis du har noget at skjule.

iOS 8 kræver plads
Du skal frigøre en del plads på din iPhone eller iPad, hvis du vil have fingrene i det nye iOS 8 – i hvert fald, hvis du vælger at opdatere enheden via Wi-Fi. Opdateringen kræver nemlig hele 5,7 GB plads, og det er en hel del, hvis din enhed blot har 8 eller 16 GB.

Læs også: Kvinder er mere telefon-afhængige end mænd

Den nemme måde at få styresystemet på er dog ved at slutte enheden til iTunes, for så slipper du for at gøre hovedrent i telefonen eller på iPad'en. Husk dog altid at lave en backup, hvis uheldet skulle være ude.

1 af 2 Når dit mindreårige barn vil downloade en app eller købe musik, bliver du elektronisk spurgt om lov.
2 af 2 Hele familien – især mor og far – kan få glæde af iOS 8. (Pr-foto: Apple)
0 kommentarer
Vis kommentarer