TV: Pas på inden du putter din nye iPhone i lommen

Apple har gjort deres nye iPhone større, men også tyndere og det kan give problemer

Det har altid været fornuftigt at overveje, hvor man opbevarer sin smartphone. Hvis du har den i brystlommen, så kan den blive udsat for fugt, når du sveder og har du den i bukselommen, så kan den blive bøjet.

Begge dele forsøger producenterne at imødekomme med mere solide modeller, der skal kunne håndtere lidt af hvert. Det gælder også Apple, der netop har lanceret deres nye topmodeller iPhone 6 og den lidt større iPhone 6 Plus.

Se også: Far og mor vil elske iOS 8

Nu dukker advarsler op om at i hvert fald iPhone 6 Plus ikke er så holdbar som man måske skulle have troet, og man skal i hvert fald tænke sig om inden man putter den i en stram bukselomme.

Flere eksempler på bøjede iPhones er dukket op på Twitter under #bentgate, og Lewis Hilsenteger, der står bag Unbox Therapy på YouTube, har fulgt det op med en test, for at afgøre om der er noget om sagen. Se det i tv-klippet over artiklen.

Resultatet er ikke opløftende.

(artiklen fortsætter under billedet)

Den nye iPhone 6 Plus har det ikke godt med at blive bøjet (Screendump fra Unbox Therapy/YouTube)
Den nye iPhone 6 Plus har det ikke godt med at blive bøjet (Screendump fra Unbox Therapy/YouTube)
 

iPhone 6 Plus blev bøjet i metallet og da han forsøgte at rette det ud slog glasset sprækker.

Se også: TV: iPhone skaber euforiske tilstande og lange køer

Mens problemet ikke som sådan er nyt, for der var også eksempler på, at tidligere iPhone-modeller over tid blev bøjede, så kan det vise sig at Apple har spændt buen lige hårdt nok for Phone 6 Plus. Den er således markant større end iPhone 6, men kun 0,2 mm tykkere.

Det skulle gøre den mere sårbar over for at blive bøjet. Afhængig af graden, så behøver det ikke ødelægge brugen af telefonen. Til gengæld bliver det problematisk, hvis man forsøger at rette det ud og skærmen så flækker.

(artiklen fortsætter under billedet)

Sprækker i glasset på iPhone 6 Plus efter at Lewis Hilsenteger har forsøgt at rette den ud. (Screendump fra Unbox Therapy/YouTube)
Sprækker i glasset på iPhone 6 Plus efter at Lewis Hilsenteger har forsøgt at rette den ud. (Screendump fra Unbox Therapy/YouTube)
 

Lige præcist størrelsen er så måske også en fordel, fordi den med sine 15,8 cm x 7,78 cm x 7,1 mm er så stor, at de færreste måske rent faktisk putter den i bukselommen.

Uanset, så er #bentgate i hvert fald vand på møllen hos de konkurrenter, der rent faktisk forsøger at erobre markedsandele med meget fleksible smartphone. Eksempelvis LG, der da også allerede er stemplet ind i #bentgate med nedenstående:

Lewis Hlsenteger har i øvrigt lavet samme test på en Samsung Galaxy Note 3 og uden samme fatale konsekvens som for iPhone 6 Plus.

Se den test i tv-klippet her.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere