Drop lugtesansen og vielsesring – jeg beholder min smartphone

42 % af 18-30 årige ville vælge smartphonen frem for deres lugtesans

Mange unge mellem 18 og 30 ville ligefrem foretrække smartphonen fremfor lugtesans. (Arkivfoto: AP)
Mange unge mellem 18 og 30 ville ligefrem foretrække smartphonen fremfor lugtesans. (Arkivfoto: AP)

En ny undersøgelse fra Cisco viser, at vi er overordentligt tæt knyttet til vores smartphone. For 54 procent af 18 til 30 årige er det, det første de kigger på, når de vågner om morgenen.

Se også: Danske børn har rekord i medieforbrug

Men det stopper ikke bare her, for næst efter pungen, er det smartphonen vi mindst vil miste. Det betyder også, at vi vægter telefonen højere end vielsesringen. De 18 til 30 årige prioriterer smartphones (22 pct.) frem for husnøgler (15 pct.), vielsesringe (14 pct.), yndlingssmykker (4 pct.) og tablets (3 pct.).

Drop næsen
Ciscos Connected World Technology Report undersøger teknologiens påvirkning på vores liv, og i den mere kuriøse afdeling, viser det sig, at vi faktisk vil gå meget langt for at beholde den virtuelle forbindelse til resten af verden. Hvis valget eksempelvis stod mellem internetadgang og lugtesansen, svarer 42 pct. af de unge, at de foretrækker internetadgang frem for deres lugtesans.

Se også: Kvinde reddet med Find My Iphone

Skulle de unge derimod vælge mellem internetadgang og smagssans, foretrækker 78 pct. dog stadig at beholde deres smagssans. Altså bortset fra i Indien, hvor hele 64 pct. foretrækker fri adgang til nettet på bekostning af evnen til at smage, ifølge undersøgelsen.

– For mange er smartphonen den vigtigste adgang til omverdenen. Som eksempel er hver anden 18-30 årig, villig til at give deres teleudbyder uhindret adgang til alle data på deres smartphone, hvis de kunne få hvilken som helst model og ubegrænset mobildata, udtaler Carsten Videcrantz, salgsdirektør hos Cisco Danmark i en pressemeddelelse.

 

Cisco er en global netværksvirksomhed, som leverer netløsninger til mange lande, blandt andet stigende økonomier som Indien. Undersøgelsen er foretaget blandt mere end 2.000 mennesker i 15 lande.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen