TV: Appen der redder din kiksede date

'Av for en app' ser i denne uge nærmere på markedet for sikkerheds- og trygheds-apps, og særligt en kan bruges på flere, smarte måder

'You'll never walk alone'. Sådan lyder ikke bare Liverpool- og Celtic-fansenes sang inden fodboldholdenes hjemmekampe, men også sloganet for en af flere apps, der har til formål at skabe tryghed i dagligdagen for brugeren af dem.

'bSafe' hedder appen, der hjælper dig, som er utryg ved at færdes i byen efter mørkets frembrud eller på en løbetur alene i skoven.

Se også: Guide: Disse apps gør julerejsen nemmereSe også: TV: Styr julegaven med en app

Ved tryk på appens SOS-knap, sender den en sms med dine oplysninger om sted og situation til en af de 'guardians', du på forhånd har valgt, det vil sige andre personer tæt på dig. De kan så ringe dig op og hjælpe dig ud af den pine, du måtte befinde dig i.

Redder din date
Netop den funktion kan anvendes på flere måder, påpeger den ene af 'Av for en apps' to værter, Tim Frank Andersen.

Skulle du nemlig være så uheldig at være havnet på en akabet date, ja så er det belejlige opkald fra en af dine venner, der kan redde dig ud af situationen, altså ikke længere væk end et tryk på førnævnte SOS-knap.

Se også: TV: App kan spare dig parkeringsbøden

'Av for en app' ser også nærmere på appen 'Din nabohjælp', som Tryghedsfonden og Det Kriminalpræventive Råd står bag, og et nyt projekt, hvor en lille chip, du for eksempel kan smide i barnets jakkelomme, fortæller dig, hvor han eller hun befinder sig

Se værterne Peter Svarre og Tim Frank Andersen demonstrere apps'ene i indslaget over artiklen

0 kommentarer
Vis kommentarer