Betal din regning med ansigtsgenkendelse

Danmark er kun lige nået til betaling uden pin-kode – men snart vil kreditkortselskaber være nået så langt, at de kan tage ansigtsgenkendelse i brug, når vi skal betale

Tag et selfie og få godkendt din betaling. (Foto: Mastercard)
Tag et selfie og få godkendt din betaling. (Foto: Mastercard)

Kreditkortgiganterne Visa og MasterCard arbejder konstant på at udvikle hurtigere, lettere og frem for alt mere sikker betaling.

I Danmark har vi kun lige fået betaling uden pin-kode, men i fremtiden skal såkaldt biometriske data på banen i betalinger – f.eks. ansigtsgenkendelse.

Læs også: Oplad elbilen mens du kører

Disse data skal gøre det lettere at lave pengetransaktioner og samtidig hjælpe til at beskytte mod forskellige former for svindel med kreditkort og identitetstyveri.

Sådan fungerer det
Lige præcis ansigtsgenkendelse i identificering af betaleren tester MasterCard lige nu som betalingstjeneste.

Det fungerer dybest set ligesom enhver selfie-app – man tager et selvportræt med mobiltelefon, som så deles med dit kreditkortselskab. Derefter bliver dit ansigt scannet næste gang, du står ved kassen.

Læs også: Version 6.0 hedder Marshmallow

MasterCard vil i første omgang teste servicen med 500 brugere, hvor det dog foreløbig stadig er nødvendigt at indtaste et password. Men snart vil det være nok, at dit ansigt bliver genkendt. Hvorvidt trutmund (eller 'duckface') er en godkendt posering, har kreditkortselskabet ikke sagt noget om endnu.

Betaling ved hjælp af biometriske data bliver stadig mere almindelige, og i sidste ende vil det gøre det unødvendigt at huske passwords og pinkoder. F.eks. lancerede Apple i 2014 Apple Pay, som bruger fingeraftryk til at identificere brugeren.

3 kommentarer
Vis kommentarer