Brandgod idé: Elektrisk lighter tænder stearinlys uden flamme

Træt af at brænde nallerne, når du skal tænde stearinlyset i bunden af glasset med engangslightere og hurtigtbrændende tændstikker? Så læs med her

Under denne manøvre har de fleste af os prøvet at brænde nallerne, men det kan være slut med en ny form for lighter. (Foto: Ignite Lighters Ltd.)
Under denne manøvre har de fleste af os prøvet at brænde nallerne, men det kan være slut med en ny form for lighter. (Foto: Ignite Lighters Ltd.)

De bedste ideer har det med at være lige for næsen af en, og følgende er ingen undtagelse. For hvem har ikke brændt sig på lighteren eller tændstikkens flamme i forsøget på at tænde et stearinlys, der er placeret irriterende upraktisk og snævert?

Det dilemma vil et nyt projekt gøre op med. Virksomheden Ignite Lighters Ltd. arbejder nemlig på en elektrisk lighter, der går under navnet Illume Arclighter.

I stedet for en flamme producerer den en konstant elektrisk gnist – man kan sige, at den i bund og grund bruger samme teknologi som politiets elektro-chok pistoler, dog med en mindre intensitet.

I praksis fungerer den sådan, at man blot trykker på en knap på lighteren, som producerer selve den elektriske gnist, der så kan antænde alt fra stearinlys til gaskomfurer.

Se også: Dansk app hjælper unge med gigt

Man skal ikke tænke på opfyldning af lightergas med den nye lighter– den sættes i et dock, forbundet med et USB-kabel, som derefter oplader lighteren og gør den klar til brug næste gang.

Sådan ser det ud, når en lighter bliver opladt. (Foto: Ignite Lighters Ltd.)
Sådan ser det ud, når en lighter bliver opladt. (Foto: Ignite Lighters Ltd.)
 

En sikkerhedsfeature sørger desuden for, at strømforsyningen mellem polerne automatisk ophøre efter otte sekunder.

Ikke tilgængelig endnu
Den dårlige nyhed er, at man ikke kan købe lighteren endnu. Illume Arclighter har nemlig først for nylig nået sit mål om at indsamle 45.000 dollars til projektet gennem Kickstarter. Den egentlige produktion og distribution af produktet starter derfor først i de kommende måneder.

Se også: Vi mærker telefonen vibrere – uden den gør det!

Mere præcist skriver holdet bag den banebrydende lighter, at de forventer at sende de første elektroniske lightere afsted omkring november 2015 på deres Kickstarter-side.

Man kan forkøbe produktet på Kickstartersiden og lighteren koster 40 dollars svarende til cirka 280 kroner.

Se en video af Illume Arclighter i aktion her.

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere