Dagens gode gerning – 3D-printede proteser får hund til at løbe

3D-printede proteser giver endelig hunden Derby mulighed for at løbe og lege med andre hunde

3D-printere kan bruges til andet og bedre end at fremstille endnu en plastickopi af Yoda. Billig produktion af unikke tredimensionale genstande kan for eksempel bruges til at fremstille kunstige lemmer.

(Foto: 3D Systems)
(Foto: 3D Systems)

Hunden Derby er så uheldig at være født med misdannede forpoter, som betyder, at han ikke kan gå, og i hvertfald slet ikke løbe. Indtil den dag, hvor Derby var så heldig, at Tara Anderson besøgte hundekennelen, hvor han boede. Tara Anderson er ansat i firmaet 3D Systems, der fremstiller 3D-printere til både hjemmebrugere og professionelle. Hun påtog sig frivilligt opgaven at fremstille et sæt benproteser til Derby.

Læs også: Dreng får bionisk arm af selveste ”Iron Man”

Ved hjælp af laser-scanning blev der lavet en computermodel af Derbys forpoter, og en protese kunne opbygges som 3D-model. Skulle det have været gjort på gammeldags manér, havde det krævet mange, mange timers skulptørarbejde, for hver gang en ny model skulle afprøves.

(Foto: 3D Systems)
(Foto: 3D Systems)

Da de printede ben blev spændt fast med remme på Derbys forben, var han ikke længe om at regne ud, hvad de skulle gøre godt for. Hunden satte begejstret i løb, og i dag løber han dagligt tre kilometer eller mere sammen med sin ejer, Dom Potanova.

Læs også: Teslas biler ringer hjem, hvis de bliver stjålet

På denne video kan du se Derby i løb. Siden videoen blev lavet, er der i øvrigt blevet fremstillet endnu tre udgaver af proteserne for at give Derby en bedre løbestilling.

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere