Dansk app hjælper unge med gigt

Det kan være ensomt at have gigt som ung, derfor har Foreningen for Unge med Gigt skabt en app, som både kan fungere som patientdagbog og social kontakt mellem de unge

I Danmark er der omkring 4.000 unge med gigt, men livet med den kroniske sygdom kan godt være ensom. Derfor har Foreningen for Unge med Gigt (FNUG) udviklet appen RheumaBuddy, som både kan hjælpe med sygdomsforløbet, men også som socialt værktøj, der kan skabe kontakt til andre mennesker i samme situation.

Se også: Vi mærker telefonen vibrere – uden den gør det!

Egen-udviklet
App'en er udviklet af FNUG sammen med det danske firma Daman, og det gør app'en unik, mener direktøren, Andreas Dam.

- RheumaBuddy er unik, fordi den kombinerer to gængse og kendte funktioner i én app. Det er ikke noget nyt, at man kan holde en journallignende dagbog over sin sygdom eller chatte med hinanden, men sammenkoblingen gør det muligt at aktivere netværket på en intelligent måde, når man ikke selv har overskud til at bede om hjælp. Appen hjælper simpelthen med at gøre opmærksom på, at din ven har nogle dårlige dage, så man kan reagere på det.

Elektronik - 18. mar. 2015 - kl. 15:43 Advarsel: Solformørkelsen smadrer dit mobilkamera

Patientdagbog
Med en sygdom som gigt, som nogle dage kan gøre alt uoverskueligt, skal app'en hjælpe med at gøre kontakten til omverdenen nemmere. Her kan de unge med gigt skrive sammen, udveksle erfaringer og være hinandens rådgivere samt hjælpe hinanden med hverdagens praktiske gøremål. Men app'en fungerer også som patientdagbog over sygdommens udsving, der blandt andet kan bruges i samtalen med lægen.

Se også: Nintendo laver spil til smartphones

FNUG håber på at appen kan integreres med reumatologernes nationale database, Danbio, for på den måde at optimere behandlingen af den enkelte patient samt understøtte forskningen med nye data, som hidtil ikke har været tilgængelige.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere