Danske iværksættere har gjort brugte iPhones til millionforretning

Hobbyprojekt blev til millionforretning for to unge danske iværksættere

Din gamle iPhone er en millionforretning (Foto: Dan Grebb/Flickr)
Din gamle iPhone er en millionforretning (Foto: Dan Grebb/Flickr)

For to år siden begyndte Julius Winther og Nino Friisbe at opkøbe, reparere og sælge brugte iPhones for venner og bekendte. Timingen viste sig at være rigtig, for siden da er efterspørgslen på brugte iPhones i Danmark eksploderet – i dag står de to bag landets største forhandler af brugte iPhones, BrugteiPhones.dk, de har 15 ansatte, snart seks butikker og en forventet omsætning i år på 30 millioner kr.

– Hver gang Apple lancerer en ny model, sætter det gang i en udskiftningsbølge. Det registrerede de bl.a. hos Den Blå Avis, hvor brugte iPhones blev den mest søgte vare i efteråret, og den stigende efterspørgsel, har vi også mærket hos os. Vi gik fra fire til 11 ansatte fra august til december i 2014, fortæller Julius Winther.

Beskyt dig selv og din computer mod kriminelle hackere. (Foto: Brian Klug) Elektronik Beskyt dig selv på nettet med 5 simple råd

Desuden tror han, at en anden årsag til succesen er, at den slags virksomheder gør køb af brugte produkter mere sikkert for forbrugeren.

– Vi appellerer til en kundegruppe, der typisk ikke kunne drømme om at købe en brugt telefon privat. I stedet for at spare et par hundrede kroner, foretrækker de at handle hos en forhandler, så de får to års reklamationsgaranti og slipper for at bekymre sig om, hvorvidt kvaliteten nu også er som lovet, siger han.

DJ Avicii tjener styrtende med penge, men har tilsyneladende ikke lyst til at bruge dem på at betale for hans musikproducerende software. (Foto: Mark Runyon/ConcertTour.org) Elektronik Kendt DJ fanget i at bruge piratkopieret software

Ifølge Julius Winther er det blevet langt mere acceptabelt at give en brugt telefon væk, end det var tidligere. Virksomheden modtager ca. 1.000 telefoner om ugen, som de reparerer inden de sender dem ud til kunderne.

0 kommentarer
Vis kommentarer