Det ved vi om Galaxy Note 5

En ny phablet-konge er på vej – her er rygterne

De seneste år har Samsung lanceret nye udgaver af Galaxy Note, firmaets high-end phablet, på IFA-messen i Berlin, men i år bliver det anderledes.

Læs også: Den bakteriedræbende mobilskærm er her

Samsung har nemlig inviteret til et stort presse-event i New York allerede 13. august, og vi bliver meget overraskede, hvis ikke en ny Galaxy Note står øverst på progammet.

Skal vi tro på en række sejlivede rygter, får Galaxy Note 5 stort set samme design som Galaxy S6 – det vil sige glas, metal og indbygget batteri – og det er derfor slut med det kunstige læderlook, som Samsung introducerede for to år siden med Galaxy Note 3.

Læs også: Apple Music når 11 millioner brugere

Note 5 skulle dog stadig komme med den unikke S-Pen, der tilføjer en række funktioner til touch-skærmen.

Super AMOLED-skærmen bliver igen på 5,7”, og den får formentlig samme 2560 x 1440 pixel opløsning som Note 4.

 

16 MP kameraet fra Samsung Galaxy S6 finder nok vej til Note 5, mens vi kan regne med, at enheden vil køre den nyeste Android version 5.1.1.

Læs også: Ny iPhone får Force Touch

Processoren bliver efter alt at dømme Samsungs egen otte-kernede Exynos 7420 processor (4 x 2,1 GHz + 4 x 1,5 GHz), og vi regner med at Note 5 får 4 GB ram og henholdsvis 32/64 eller 128 GB indbygget lager.

På grund af designet vil man ikke kunne udvide hukommelsen med eksternt microSD-kort. Det vil måske irritere nogle Note-fans, men Samsung gik samme vej med flagskibsproduktet Galaxy S6 tidligere på året, og vi har ingen grund til at tro, at de skulle have skiftet mening i mellemtiden.

10 kommentarer
Vis kommentarer