Din mobil er klammere end dit toilet

Der findes flere bakterier på din telefonskærm end på dit toiletbræt, viser ny undersøgelse

Din smartphone er mere ulækker, end du forestiller dig. (Foto: Janus Engel)
Din smartphone er mere ulækker, end du forestiller dig. (Foto: Janus Engel)

Hvad har du mest lyst til at røre ved - din smartphone eller et toilet?

De fleste ville formentlig svare smartphone, allerede inden spørgsmålet var stillet færdigt, men der er ingen grund til at være så skråsikker.

En ny undersøgelse, som Buzzfeed har lavet, viser nemlig, at smartphonen bærer på væsentligt flere bakterier end toilettet.

Buzzfeeds journalister har taget bakterieprøver fra deres egne smartphones og et toilet på redaktionen - og har så sat William DePaolo, som er professor i afdeling for molekylær mikrobiologi og immunlogi ved University of Southern California, til at lave undersøgelserne i laboratoriet.

Drop de dyre fitness wearables - din smartphone kan være lige så effektiv. (Foto: Colourbox) Elektronik Drop de dyre fitness wearables

Fire gange så mange bakterier
Resultatet var, at der på toilettet blev fundet tre forskellige bakterier og svampearter, mens alle de testede smartphones gav udslag på mellem 10-12 bakterier og svampearter.

Det skyldes formentlig blandt andet, at vi har vores telefoner med os alle steder - heriblandt på badeværelset. Den store forskel kan dog også skyldes, at det toilet, der blev brugt til testen, i kraft af dets placering på en redaktion bliver rengjort jævnligt.

Er du typen, der aldrig rengører dit toilet, er der naturligvis en mulighed for, at dit toilet indeholder ligeså mange bakterier som din smartphone.

To ud af tre danskere har mobilen med på pisterne - blandt andet for at kunne tage selfies. (Foto: Colourbox) Elektronik Selfies og sikkerhed - mobilen tager med på ski

Og løsningen...
Rengør din telefon. Det gør du ved først at fjerne et eventuelt cover og rengøre det med vand og sæbe. Husk endelig at vente med at sætte det på igen, til det er helt tørt igen.

Til selve telefonen anbefaler eksperter over for Buzzfeed, at man bruger en ubrugt, tør tandbørste til at nå ind i de små huller, og selve skærmen kan du med fordel rengøre med dertil producerede renseservietter. Og hvis det ikke giver sig selv: Ingen vand!

1 af 2 Din smartphone er mere ulækker, end du forestiller dig. (Foto: Linda Johansen)
2 af 2 Din smartphone er mere ulækker, end du forestiller dig. (Foto: Janus Engel)
0 kommentarer
Vis kommentarer