Droner får grønt lys til at flyve med pakkepost

Amazon har fået tilladelse til at teste et sæt af specialdesignede droner i USA – de skal gøre det muligt at få pakker ud til kunderne på under en time

Amerikanerne kommer til at så flere af disse i fremtiden, hvis Amazon får sat skub i deres droneprojekt. (Foto: Amazon Prime Air)
Amerikanerne kommer til at så flere af disse i fremtiden, hvis Amazon får sat skub i deres droneprojekt. (Foto: Amazon Prime Air)

Det lyder som noget fra en science-fiction film, men den er god nok – det varer formentlig ikke længe før droner vil levere pakkepost til amerikanerne. Handelsportalen Amazon har, i samarbejde med de amerikanske myndigheder, nemlig bevæget sig et skridt nærmere mod at gøre de svævende pakkedroner til en realitet.

Tidligere har den amerikanske luftfartsmyndighed, FAA, nægtet amerikanske virksomheder at teste og bruge erhvervsdroner af sikkerhedsmæssige årsager, men efter længere tids tovtrækkeri har Amazon nu fået en 'delvis tilladelse' med særlige forbehold. Det skriver Mashable.com.

Amazon satser på, at dronerne vil gøre pakkelevering markant lettere og hurtigere. (Foto:Amazon Prime Air)
Amazon satser på, at dronerne vil gøre pakkelevering markant lettere og hurtigere. (Foto:Amazon Prime Air)

Det betyder, at dronerne ikke må flyve højere end 400 feet svarende til cirka 122 meter, og kun må flyve under dagslys og klart vejr. Derudover skal droneføreren være certificeret og have visuel kontakt med dronen under flyvningen.

Se også: PC-producenter mobber Apples nye MacBook

Der er altså stadig et stykke vej til, at dronerne kan flyve på tværs af byer og landegrænser for at levere post. Men tilladelsen er alligevel et skridt i den rigtige retning for virksomhedens 'Prime Air'-program, der i fremtiden lover at levere pakker til Amazons kunder med hidtil uset hastighed.

Amazon er ikke de eneste
Amazon er langt fra den eneste virksomheder, der eksperimenterer med brug af droner. Google planlægger at tilbyde en lignende service med deres for nyligt offentliggjorte 'Project Wing' og kurer-giganten DHL tester allerede nu pakkedroner i Tyskland.

I Danmark bruger blandt andet brandvæsenet droner til at få et bedre overblik over ulykkesteder.

Se også: Nintendo laver spil til smartphones

Om vi danskere også snart kan se frem til at få leveret posten og pakkerne af en drone, det er endnu uvist, men Post Danmark har tidligere vist interesse for ideen.

Amazon har lavet en video, hvori de præsenterer det storstilede projekt – den kan du se her.

54 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere