Du vader rundt på løsningen til dit internetproblem

Problemer med internetforbindelser er overalt – men løsningen er tættere på dig, end du tror

Vi bruger vores smartphone konstant – også når vi er rundt i byens rum, så hvorfor ikke satse på wifi-spots på gader og stræder (Foto: Flickr/Karlis Dambrans)
Vi bruger vores smartphone konstant – også når vi er rundt i byens rum, så hvorfor ikke satse på wifi-spots på gader og stræder (Foto: Flickr/Karlis Dambrans)

Kender du følelsen af at rende forvirret rundt på byens fortov, uden internetforbindelse på din smartphone og i sidste ende opgive at uploade dit instagram-selfie, snapchatte eller bruge Maps som vejviser?

I den lille by, Chesham i England, har de fundet løsningen på problematikken – her har de forsynet byens fortorve med internetforbindelse.

Et klask, et niv, et kærtegn – og så er der lys. (Foto: PR) Elektronik - 16. okt. 2015 - kl. 18:31 TV: Numse-lampe tænder, når du giver den et klask

Under fortorvene er installeret en række adgangsforbindelser til gratis WiFi for alle med en smartphone eller computer på sig. Forbindelserne er koblet til det lokale fibernetværk, og forsyner enhver, der opholder sig på fortove og gader, med en internetforbindelse.

Se også: Er 4G ikke hurtigt nok? Så vildt bliver 5G

Hurtig forbindelse
Forbindelse har en downloadshastighed på 166Mbit/s – hvilket betyder, at borgerne så let som ingenting kan streame live-tv og film, tjekke emails, poste facebookopdateringer, tweete, og hvad man ellers kunne have behov for på åben gade.

Chesham er dog ikke de første på banen med internetforsyninger i bymiljøer. I New York bruges gamle telefonbokse som WiFi-hotspots og herhjemme eksperimenteres også med WiFi på pladser og stræder. Eksempelvis har både Haderslev og København i tankerne at tilbyde gratis internetforbindelse til både borgere og turister på offentlige steder.

Se også: Hvem er størst? Spotify og Apple Music i kamp om kunder  

Det er dog endnu ikke noget, der er etableret i de danske byer, så indtil videre må du en tur til udlandet for at få gratis fortovs-WiFi.

Chesham er i øvrigt den første by til at integrere internettet i byens fortove – og dermed gøre forbindelsen helt nærværende – og helt usynlig for byens borgere. Ifølge Gizmodo er planen af flere projektet skal rulles ud til flere britiske byer over hele England.

3 kommentarer
Vis kommentarer