Få fuld kontrol over din søvn

En kombination af teknologi, videnskab og tilgængelighed skal sikre dig optimal søvn

At få den bedst mulige søvn er et mål for mange. (Foto: Flickr/sima dimitric)
At få den bedst mulige søvn er et mål for mange. (Foto: Flickr/sima dimitric)

At sove godt, overvåge sin egen søvn og sikre, at man vågner på det helt rette tidspunkt, er tre ting, som simpelthen ikke kan lade sig gøre på én og samme tid.

Ikke på egen hånd i hvert fald – man sover jo. Det besværliggør overvågningen.

Udfordringerne ved at opnå optimal søvn ændrer dog ikke på, at de fleste gerne vil have den bedst mulige tid under dynen.

Se også: Denne telefon har verdens højeste skærmopløsning  

Derfor ser vi efterhånden flere og flere gadgets, som påstår at gøre vores søvn og vores opvågning bedre – det gælder f.eks. vækkeure, som simulerer det naturlige lys og lader dig vågne til en 'solopgang'. Eller app's som overvåger din søvn.

Vil gøre din søvn bedre
Nu melder Samsung sig også på banen blandt producenterne, som gerne vil gøre din søvn bedre.

Se også: Kinesisk top-mobil får ny funktion før iPhone

Selskabet, som vi kender bedst for deres telefoner og fjernsyn, præsenterer SleepSense, som ved hjælp af en sensorplade, der lægges under din madras, og en app, arbejder for, at du opnår en bedre søvn ved at få en mere behagelig opvågning.

Power, den nye el-gigant, drukner i sin egen opstartssucces. Godt halvdelen af kunderne er fint tilfredse med pris, levering og kundeservice. Den anden halvdel klager over forsendelses-forsinkelser, lange ventetider på kundetelefonen og mangel på svar på deres mails. (Foto: Jakob Jørgensen) Elektronik - 2. sep. 2015 - kl. 18:29 Ny elektronik-gigant svømmer i klager fra sure kunder  

Sensoren under madrassen måler din puls, dit åndedræt og måden du bevæger dig på, mens du sover, hvilket resulterer i en detaljeret analyse af din søvn. Og gør det muligt at vække dig, når det passer dig og din søvn bedst.

SleepSense er udviklet sammen med Dr. Christos Mantzoros, professor på Harvard Medical School og lanceres på elektronik-konferencen IFA i den kommende weekend.

7 kommentarer
Vis kommentarer