Få verdens mest detaljerede 3D-kort over pisterne

Ny app gør en ende på vende og dreje-kampen med papirkortet på toppen af pisterne

Forvirringen kan være stor, når man skal vælge vejen ned af bjerget (Foto: Mahmut/Flickr)
Forvirringen kan være stor, når man skal vælge vejen ned af bjerget (Foto: Mahmut/Flickr)

Kender du det? Du har taget liften op, og til alle sider venter indbydende pister. Men du kan på ingen måde gennemskue, hvilken en der fører hvorhen. Du vender og drejer det efterhånden meget krøllede papirkort i dine hænder, men lige lidt hjælper det – tegningerne på kortet vil bare ikke passe med den fysiske virkelighed.

Det kan være slut nu.

En ny app – Fatmap – der blev lanceret i begyndelsen af denne uge, giver dig nemlig verdens mest detaljerede 3D-kort over pisterne lige ved hånden. Ved lanceringen, der foregik i Østrig,  sagde medstifter Misha Gopaul til The Telegraph:

– Kortet er fuldkommen offline, så du ikke behøver at bruge data på det. Vi har udarbejdet den, så den bruger ganske lidt data – det er kun nødvendigt, hvis du vil dele din placering. Hvilket også betyder, at den ikke dræber dit batteri.

To ud af tre danskere har mobilen med på pisterne - blandt andet for at kunne tage selfies. (Foto: Colourbox) Elektronik Selfies og sikkerhed - mobilen tager med på ski

Fatmap anvender høj-opløste satellit-billeder til at give skiløbere og snowboardere alle de nødvendige detaljer, de skal bruge for at finde de bedste pister i nærheden.

GPS-navigation leder dig rundt på pisterne, og den lader dig se hver eneste mulige og også umulige vej. Der er nemlig to mulige versioner er Fatmap. En, som giver overblik over pisterne og henvender sig til skiløbere, der helst holder sig på de afmærkede pister samt en freerider-version, som lader dig undersøge dine off piste-muligheder.

Med forskellige kort fortæller Fatmap dig om bjerget og pisterne (Foto: Fatmap)
Med forskellige kort fortæller Fatmap dig om bjerget og pisterne (Foto: Fatmap)

I freerider-versionen får du udover oplysninger om pisterne bl.a. også oplysninger om, hvor der er risiko for laviner, hvordan hældningen er de forskellige steder, hvor meget sne der ligger, og hvor der er gletsjerspalter, som du skal undgå.

Kraftwerk oplader dine USB-enheder ved hjælp af lightergas. (Foto: PR) Elektronik Oplad din telefon med... Lightergas

App'en tilbyder indtil videre kun kort over Chamonix i Frankrig og Verbier og Zermatt i Schweiz, men flere kommer hele tiden til.

Fatmap er gratis i en to-dages prøveperiode, herefter koster den 50 kr. om året. App'en kan hentes i App Store.

0 kommentarer
Vis kommentarer