Facebook dropper Skype

Facebook dropper deres samarbejde med Skype og lancerer i denne uge en selvstændig gratis video-chat service via deres 'Messenger'-app

Liv og glade dage på Skype, men en ny konkurrent truer ude i horisonten. (Foto: Flickr/Jon Ovington)
Liv og glade dage på Skype, men en ny konkurrent truer ude i horisonten. (Foto: Flickr/Jon Ovington)

Skype er 'The Godfather' inden for video-chat services, men deres plads som en af de største spillere på markedet er truet. Og i dag gik Skype så fra at være en truet tjeneste til at være på randen af udryddelse.

I den kommende uge folder Facebook nemlig deres egen video-chat service ud gennem 'Messenger'-appen, og det bliver en hård kamp for Skype at holde på kunderne, når konkurrenten har en af de største kundeplatforme i verden.

Se også: Google Glasses indleder samarbejde med Ray-Ban

Siden 2011 har Skype, der har over 300 millioner brugere på verdensplan, ellers samarbejdet med Facebook ved at levere en lignende video-chat tjeneste til det sociale medie, men det er altså fortid fra i dag.

Facebooks nye funktion kræver ikke andet end en internetforbindelse og en opdateret version af 'Messenger'-appen, der er tilgængelig til alle slags smartphones. For at starte en video-chat med en ven, skal du blot trykke på kamera-ikonet i toppen af højre hjørne.

Billedtekst 2: Sådan vil den nye funktion se ud. Et simpelt 'tap' på kamera-ikonet, og så er du 'live'. (Foto: Facebook)
Billedtekst 2: Sådan vil den nye funktion se ud. Et simpelt 'tap' på kamera-ikonet, og så er du 'live'. (Foto: Facebook)
 

 

Funktionen er ikke kun forbeholdt mobil-enheder, men kan også bruges på computere. Det kræver dog, at du har hentet den webbaserede version af 'Messenger'-appen ned på computeren inden.

Introduceringen af den nye videochat-service er ikke overraskende. Det er nemlig ingen hemmelighed, at Facebook ønsker at udvikle 'Messenger' til noget større end 'bare' en chat-service.

Se også: Mammutten vender tilbage

Rygtet går blandt andet også på, at 'Messenger' i løbet af de kommende år vil få en 'Mobile-Pay'-lignende funktion, der vil gøre pengeoverførsel på tværs af landegrænser meget lettere. 

Danmark blandt de første lande  
I første omgang vil video-chat tjenesten kun være tilgængelig i 18 lande verden over. Disse lande, der blandt andet omfatter Danmark, Norge og USA, vil i løbet af den kommende uge få adgang til den nye funktion.

Facebook udvider over de næste måneder servicen til flere lande.

Hvis du vil se nærmere på den nye funktion, skal du hente opdateringen af Messinger.

12 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere