FBI udlover rekord-dusør på super-hacker

Russeren Evgeniy Mikkhailovich Bogachev menes at være manden bag et hackernetværk, som har været brugt til at stjæle mere end halv milliard kroner fra virksomheder og private siden 2011 – læs her, hvordan han gjorde det

Hackeren, Evgeniy Mikkhailovich Bogachev, er efterlyst af FBI for at have stjålet mere end en halv milliard kroner fra virksomheder, banker og private. (Foto: FBI)
Hackeren, Evgeniy Mikkhailovich Bogachev, er efterlyst af FBI for at have stjålet mere end en halv milliard kroner fra virksomheder, banker og private. (Foto: FBI)

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har for nyligt hævet dusøren på den mistænkte russiske hacker Evginiy Bogachev til $3 millioner. Det er den største dusør som USA har udlovet på en it-kriminel nogensinde, skriver nyhedssiden USA Today.

FBI håber, at den store dusør vil føre til information om, hvor den mistænkte opholder sig. FBI mener, at super-hackeren stadig befinder sig et sted i Rusland, men præcis hvor er altså ukendt.

Evgeniy Bogachev er mistænkt for at stå bag et såkaldt 'botnet', kendt som GameOver Zeus. Et botnet er et netværk af computere som hackerne har fået kontrol over. De bruger herefter de mange computere til enten at angribe eksempelvis netbanker eller til at anskaffe kontooplysninger fra de ofte intetanende ofre.

 Læs også: Kendt DJ fanget i at bruge piratkopieret software

GameOver Zeus menes i alt hemmelighed at have inficeret mellem 500.000 og 1 million computere på verdensplan, som de herefter har kunne stjæle private oplysninger fra.

'Du har vundet en ny iPhone – klik her'
De IT-kriminelle har fået adgang til følsomme oplysninger ved at installere skadelige software på andre menneskers computere.

De inficerede computere drejer sig primært om de ubeskyttede af slagsen, som ikke har haft sikkerhedsforanstaltningerne i orden. Brugerne er dermed ikke blevet advaret i tide, og har ofte hentet den skadelige virus uden at vide det.

 Læs også: Beskyt dig selv på nettet med 5 simple råd

En af metoderne hackerne brugte til at installere den skadelige virus, var at få deres ofte til at klikke på skadelige links spredt via mail for eksempel. Hvis man trykker på linket, installerer computeren virusen, og så har man balladen.

Du har sikkert selv oplevet at få en mail, der prøver at lokke dig til at klikke på et link fra en falsk afsender ved at fortælle dig, at du har vundet en stor sum penge eller en iPhone. I virkeligheden er det hackere, som forsøger at få adgang til din computer.

Slet derfor altid disse mails med det samme og bloker afsenderen.

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere