Fodboldkamp vises udelukkende på nettet

Den amerikanske NFL udbyder tv-rettighederne til en kamp mellem Jacksonvillie Jaguars og Buffalo Bills på nettet – det er første gang nogensinde, at en amerikansk fodboldkamp udelukkende vises på internettet

Hvis du ikke har adgang til internettet, kan du ikke se den kommende NFL kamp mellem Jacksonvillie Jaguars og Buffalo Bills. (Foto: Mark Botham)
Hvis du ikke har adgang til internettet, kan du ikke se den kommende NFL kamp mellem Jacksonvillie Jaguars og Buffalo Bills. (Foto: Mark Botham)

Du henter et par kolde fra køleskabet og sætter dig ved siden af din irriterende Manchester-United-elskende ven. Der er fodbold i flimmerkassen.

Men kampen er ikke til at finde på tv-kanalerne, der normalt sender alle kampene om lørdagen. I panik hopper vennen på Facebook for at se om andre oplever samme problem, og han opdager til hans store overraskelse, at kampen streames på Facebook.

Overstående er ikke utænkeligt om få år.

I og med at streamingtjenester bliver stadigt mere populære, og dyre tv-kanaler bliver mindre attraktive for hver dag der går, synes vores traditionelle måde at se sport på at være truet.

Se også: Droner får grønt lys til at flyve med pakkepost

I virkeligheden streamer mange seere allerede deres fodboldkampe – det værende engelske Premier League kampe, som de danske tv-stationer slås om at vise, eller amerikanske basketballkampe som danske seere ofte må se langt efter i fjernsynet.

Men at NFL for nyligt offentliggjorte, at de udelukkende vælger at sende kampen mellem Jacksonvillie Jaguars og Buffalo Bills på internettet, det er alligevel noget helt nyt, skriver Wall Street Journal, der deltog i et møde med ligaens ejere, hvor beslutningen blev taget.

Rettighederne endnu ikke solgt
Der er endnu ingen platform, der har købt rettighederne til den digitale distribution. Men det er højst sandsynligt en af de store kanoner i streamingbranchen som Youtube eller Facebook, der ender med at vise den banebrydende kamp.

Det er et interessant udspil fra NFL, der som den første store spiller bevæger sig ind på et nyt marked for sportskampe.

Se også: PC-producenter mobber Apples nye MacBook

I Danmark har vi endnu ikke nogle rigtige alternativer til kabel tv. I USA bliver webplatforme, der tilbyder seerne at se et udvalg af deres favorit-kanaler på nettet, for eksempel SlingTV, derimod mere og mere populære, da de er et betydeligt billigere alternativ til de traditionelle tv-pakker.

I fremtiden vil vi se flere af lignende platforme, som forsøger at gøre op med den traditionelle måde vi har set tv på de sidste mange år, og det vil måske gøre det at se sportskampe på internettet til reglen snarere end undtagelsen.

Den omtalte NFL kamp spilles i London d. 25. oktober 2015.

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere