Først med nyt Android-system: To Nexus-telefoner på vej

I november kommer den nye Nexus 6P med den seneste Android-version 6.0 Marshmallow. Læs alt om den nye store Nexus-telefon fra Huawei og Google

Huawei og Google har netop introduceret den nye store Nexus-smartphone ved navn Nexus 6P, som er blevet til i et samarbejde mellem de to producenter. Nyheden blev lanceret her til aften dansk tid (29. september 2015) ved et stort Google-arrangement i San Francisco.

Nexus 6P kommer med den rene Android-software, og er uden producenternes tilpasninger. Det samme gælder aftenens anden mobilnyhed: Den lidt mindre Nexus 5X, som er skabt i samarbejde med LG. Nexus 5X og Huawei Nexus 6P bliver de første telefoner med Android 6.0 Marshmallow.

Læs også: Her kan du læse mere om Nexus 6P

I Nexus 6P’s tilfælde er det altså Huawei, der har stået for hardware-produktionen. Et samarbejde den kinesiske producent har nydt, da det formodentlig vil give dem et bedre fodfæste på det amerikanske marked.

- Huawei er glade for samarbejdet med Google og for at kunne levere en premium Nexus-oplevelse til det globale marked, siger Richard Yu, CEO af Huawei Consumer Business Group, i en pressemeddelse.

Og også Google er yderst tilfredse med den nye smartphone og det helt nye styresystem.

Læs også: Huawei Mate S – læs anmeldelsen

- Vi er glade for i fællesskab med Huawei at introducere Nexus 6P, der er vores premiumtelefon og Android 6.0 Marshmallow er det mest polerede og bedste styresystem til dato, lyder det fra Hiroshi Lockheimer, VP Android, Chromecast og Chrome OS ved Google.

I Danmark til november
Danske mobilkøbere kan også glæde sig til, at få Nexus 6P i handlen herhjemme. Indtil videre er Telia, Call Me, TDC, Telmore, Proshop.dk og Elgiganten bekræftet som forhandlere af den nye Nexus 6P.

Prisen vil blive 4.999 kroner uden abonnement for 32 GB versionen, mens 64 GB versionen koster 5.499 kroner. Er man til den helt store version på 128 GB skal der betales 5.999 kroner for denne.

Nexus 6P vil også kunne købes via Google Store, hvor forsalget begynder den 29. september 2015.

I Danmark vil Nexus 6P kunne købes i løbet af november. Den nærmere dato er endnu ikke offentliggjort.

Nexus 5X sparer på batteriet
Mens den store Nexus 6P kommer med 5,7 tommer skærm, kommer den mindre Nexus 5X, som er skabt i samarbejde med LG, med en 5,2 tommer skærm.

Læs også: Nexus 5X – her er LG’s tredje Nexus

Som noget helt nyt får Nexus 5X en ny sensor kaldet Android Sensor Hub, som har til formål at overvåge og registrere enhedens færden og aktivitet. Ikke at forstå som overvågning af dig som person, men at enheder med den nye sensor bedre kan registrere fitnessaktivitet, og specielle funktioner som "Glance-view", hvor man ved at løfte telefonen fra bordet, får et lille glimt af indkommende notifikationer, klokken eller ubesvarede opkald.

Med Android Sensor Hub kan Android-enheder registrere langt flere data, uden at dræne batteriet i samme omfang som funktionerne gør i dag.

Bedste kamera i et Nexus-produkt
Google har lugtet lunten i år. Fokus på kamerakvalitet og features har aldrig været større, og derfor har Google sadlet om og styrket kameraet i både Nexus 5X og 6P.

Begge enheder er udstyret med et kraftfuldt 12,3 megapixel kamera, med hele 1,55 micropixels og f2.0 blænde. Dette vil sætte kameraet helt i front - endda bedre end iPhone 6S under mørke omgivelser, ifølge Google.

Til at sikre fokus og kvalitet i ethvert billede, er Nexus 5X udstyret med laser-autofokus. Denne form for autofokus har tidligere vist sig blandt de bedste og hurtigste på markedet.

1 af 2 Den store Nexus 6P er udviklet sammen med Huawei. (Foto: PR)
2 af 2 Her er den store Nexus 6P ved siden af den mindre 5X. (Foto: PR)
16 kommentarer
Vis kommentarer