Første dansker køber bil med smartphone

Mobilbetalingen har taget et kæmpe skridt. Nu er den første bil i Danmark købt med en smartphone

Henrik Larsen blev den første dansker til at købe en bil med sin mobiltelefon. Det blev denne Citroën Picasso til 33.400 kr. (Foto: PR)
Henrik Larsen blev den første dansker til at købe en bil med sin mobiltelefon. Det blev denne Citroën Picasso til 33.400 kr. (Foto: PR)

Det er ikke så pokkers længe siden, at du begyndte at kunne betale dine dagligvarer med mobiltelefonen i blandt andet Rema 1000, Føtex og Bilka. Men det er ikke nok for 66-årige Henrik Larsen, der er den første dansker, som netop har købt og betalt sin nye bil med smartphonen.

Læs også: Bilka er klar med mobilbetaling

Mobilbetalingen har stille og roligt udviklet sig fra at være noget, der blev brugt, når regningen eksempelvis skulle deles, lidt varer på loppemarkedet skulle købes med hjem, eller når der blev handlet dagligvarer udvalgte steder.

Større køb på mobil
Men nu kan man altså også købe større ting med mobilen - f.eks. en bil. Det besluttede Henrik Larsen at udnytte.

– Jeg valgte at bruge mobilbetaling af principielle årsager. Jeg tror på, at Dankort kommer til at gå samme vej som checken – og jeg ville gerne være den første til at købe en bil med min smartphone, fortæller Henrik Larsen, som betalte 33.400 kr for sin Citroën Picasso med telefonen.

Der er ingen tvivl om, at mobilbetalingen har gjort det lettere at klare forskellige ting i hverdagen og måske også være medvirkende til mere spontane køb, hvor man tidligere har været hæmmet af ikke at have kontanter eller betalingskort med sig.

Læs også: DSB har kæmpesucces med MobilePay

Og det med, at være træt af betalingskort kender Henrik Larsen til.

– Personligt er jeg træt af at gå rundt med en pung fyldt med forskellige plastikkort – det slipper jeg for, når mobilbetaling for alvor slår igennem, udtaler Henrik Larsen.

Beløbsgrænsen kan være hemskoen
Når det kommer til mobilbetaling kan beløbsgrænserne være problemet for mange, der gør, at de alligevel er nødt til at finde den almindelige pengepung frem. Eksempelvis har MobilePay, der pt. er den tjeneste flest danskere benytter til mobilbetaling, både en daglig og en årlig beløbsgrænse.

Men MeeWallet, der er den løsning Henrik Larsen brugte til bilkøbet hos Kromann Automobiler i Fårvang, har ikke nogen beløbsgrænse på deres transaktioner.

– Der er ikke andre end MeeWallet i Danmark, der tilbyder denne form for service, og derfor er der ikke tidligere solgt en bil via en mobiltelefon, konstaterer Kim Vindberg-Larsen, stifter og CEO af MeeWallet.

Læs også: Randers er klar med mobilbetaling i butikkerne

Henrik Larsens bilkøb er dog ikke den største transaktion via mobiltelefonen i Danmark. Den blev foretaget i slutningen af 2014 på Randers Hotel og var på omkring 50.000 kroner.

15 kommentarer
Vis kommentarer