Forældre: Danske børn får mobiltelefoner for tidligt

Spørger man danske forældre, hvornår deres børn er gamle nok til at få deres første mobil, er svaret 10 år – i realiteten får børnene dog mobil før

Danske børn er først gamle nok til mobildebut, når de fylder ti år, mener forældre. (Foto: Flickr/Bex Ross)
Danske børn er først gamle nok til mobildebut, når de fylder ti år, mener forældre. (Foto: Flickr/Bex Ross)

Otte år. Helt præcist 8,6 år. Så gamle er danske børn typisk, når de får deres første mobiltelefon.

Og det er faktisk næsten halvandet år tidligere, end forældrene egentlig synes, børnene burde have den.

Isabella pakker sin splinternye 3D-printede arm ud, og prøver den for første gang (Foto: eNABLE) Elektronik - 23. aug. 2015 - kl. 13:00 TV: Stor lykke da lille pige får 3D-printet arm

Ti år er nemlig den alder, hvor forældrene foretrækker at give deres børn mobildebut. Det fremgår af en undersøgelse, som Telia og YouGov har foretaget blandt danske forældre.

Nyt skoleår - ny mobil
Ofte er anledningen til mobildebuten starten på et nyt skoleår, hvor der kommer nye hverdagsrutiner i barnets liv. Her kan muligheden for at bruge mobilen give tryghed midt i alt det nye.

– Vi oplever hvert år omkring skolestart en stigende efterspørgsel på 'børnevenlige' mobiltelefoner. Det vil sige robuste og ikke alt for dyre modeller med et tilhørende abonnement, der er tilpasset barnets behov for f.eks. at kunne kommunikere med forældre, søskende og kammerater, siger privatkundedirektør Christoph Nørgaard fra Telia i en pressemeddelelse.

Se også: Denne lufthavn får al sin energi fra solen

Københavner-børn er først på mobilen
Gennemsnitsalderen for mobildebuten varierer alt efter landsdel.

De nordjyske børn er sidst på mobilen, mens de københavnske børn er yngst, når de får mobiltelefon. Således er københavnerne 8,3 år, når de får mobil første gang, men nordjyderne er et helt år ældre.

23 kommentarer
Vis kommentarer