Fremtidens bil måler din hjerneaktivitet

Du kan være helt tryg og sikker i fremtidens bil – den kan både måle din puls og tjekke din hjerneaktivitet

Foto (Flickr/NRMA Motoring and Service
Foto (Flickr/NRMA Motoring and Service

Bilproducenterne arbejder på at integrere såkaldte biometriske sensorer, som eksempelvis kan måle din hjerterytme, og sensorer, der kan måle din hjerneaktivitet. Det skriver teknologirapporter Daniel Howley til Yahoo.

Se også: Se verdens første smart-ur til blinde

Det er nu ikke fordi bilproducenter vil spare dig for jævnlige lægetjek. Opgraderingen af bilen handler i stedet om at holde dig sikker og redde liv i trafikken.

Allerede i januar demonstrerede bilproducenten Hyundai et system, der kan analysere din hjerterytme og helt automatisk ringe 112 og holde ind til siden, hvis den registrerer en form for uregelmæssighed i din hjerterytme.

Se også: Så langt er de selvkørende biler kommet

Til Consumer Electronics Show 2015 i Las Vegas, USA, der er en årlig international elektronik-messe, fremviste Hyundai en prototype på en bil, der kunne måle hjerterytmen på føreren og handle derefter. Eksempelvis registrerede bilen en kraftig stigning i hjerterytmen på føreren, via førerens smart-ur, scannede vejbanen for bagvedkørende, skiftede vejbane og holdt ind til siden.

Mange andre bilproducenter er på vej med lignende software til deres biler, der skal gøre trafikken mere sikker. Både Jaguar og Ford melder ud, at også de er på vej, med disse biometriske sensorer til deres biler.

Softwaren i Jaguars biler vil kunne måle din hjerneaktivitet, og se om du er koncentreret, træt, eller om du sidder og dagdrømmer. Det er hensigten, at dette både skal kunne forhindre, at du falder i søvn bag rettet, eller at du oplever "road rage" – eller i hvert fald at bilen skal reagere på det, og sørge for at bringe dig i sikkerhed.


Fremtidens teknologi vil være med til at skabe mere sikker trafik for bilisterne, og skal gerne bidrage til at nedbringe antallet af ulykker på vejene. Og måske endda nedbringe nogle af de vredesudbrud, der finder sted rundt omkring på vejene.

35 kommentarer
Vis kommentarer