Google: Samsung ved at blive for stor

Googles topledelse er bekymret over Samsungs dominans af markedet for smartphones og tablets med Android, rapporterer amerikansk erhvervsavis

Samsung producerer alverdens grej og gadgets otg er for alvor ved at dominere markedet for smartphones. Her et foto fra firmaets stand på CES-messen tidligere på året. (Foto: Cesweb.org)
Samsung producerer alverdens grej og gadgets otg er for alvor ved at dominere markedet for smartphones. Her et foto fra firmaets stand på CES-messen tidligere på året. (Foto: Cesweb.org)

Samsung sidder på over 39 procent af markedet for smartphones, og solgte sidste år over 215 millioner enheder, hvoraf næsten alle er baseret på Googles Android-operativsystem.

Umiddelbart skulle man tro, at det skabte glæde i bestyrelseslokalet hos Google, men ifølge den amerikanske erhvervsavis, The Wall Street Journal, så er det i stigende grad noget, der bekymrer den amerikanske teknologigigant.

LÆS OGSÅ:Vil give Apple TV kamp til stregen

Skal vi tro avisen, så er Samsung nu så dominerende, at Google frygter at koreanerne snart vil bede om mere favorable vilkår eller en større procentdel af den indtjening på mobile annoncering, som Google hiver hjem fra internetsøgning og sine apps som eksempelvis Google Maps og YouTube.

The Wall Street Journal skriver, at Googles køb af Motorola skal ses som en slags forsikringspolice i tilfældet af, at Samsung skulle gå hen og blive alt for stor, og dermed også alt for besværlig at have med at gøre.

LÆS OGSÅ:Kæmpemobil - nu med otte tommer

Google vil i så fald kunne starte et tæt samarbejde mellem udviklerne hos Google og designerne hos Motorola, og på den måde skabe overlegne produkter. Sådan et træk vil dog ses som særdeles dårlig stil, ikke bare af Samsung, men også andre producenter som Sony og LG.

Ifølge historien, så ser Samsung og Google ser sig stadigvæk som allierede i kampen mod Apple, som sidste år solgte næsten 137 millioner iPhones og dermed satte sig på 25 procent af markedet for smartphones.

LÆS OGSÅ:Her er Sonys ultratynde tablet

Samsung forventes at lancere sin næste topmobil, Galaxy S IV, den 15. marts.

Apple dominerer stadigvæk markedet for tablets med en markedsandel på 43 procent, og solgte 23 millioner iPads i de sidste tre måneder af 2012. Til sammenligning solgte Samsung otte millioner tablets, og firmaet har netop lanceret en 8-tommer model.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere