Dyr Microsoft-tablet kommer til landet

Microsofts Surface RT-tablet kommer endelig til Danmark, men prisen bliver svær at sluge for de fleste

Microsofts Surface RT-landet lander på de danske butikshylder den 14. februar. Prisen for en maskine med Touch Cover bliver 4.700 kroner. (Foto: Microsoft)
Microsofts Surface RT-landet lander på de danske butikshylder den 14. februar. Prisen for en maskine med Touch Cover bliver 4.700 kroner. (Foto: Microsoft)

Da Microsoft lancerede Windows 8 tilbage i oktober, fik amerikanerne også mulighed for at prøve kræfter med Microsofts bud på en tablet-computer, der kan lidt mere.

Surface RT kommer nu til Danmark, og det er en tablet, der ifølge Microsoft gør det muligt at være produktiv og få noget fra hånden. Den kommer med Windows RT, der på overfladen fungerer som Windows 8, virker med USB-tilbehør og kommer med en Office-pakke bestående af Word, Excel og PowerPoint. Det hele er pakket ind i en maskine med en profil på 9,4 millimeter og en vægt på 680 gram.

LÆS OGSÅ:Vi har prøvet Microsofts tablet

’Surface Windows RT kombinerer mobiliteten fra en tablet med mange af de funktioner, vi kender fra den bærbare pc,’ skriver Microsoft Danmark i sin pressemeddelelse, men interesserede brugere bør være opmærksomme på, at maskinen kun virker med apps fra Microsofts egen online-butik. Den virker ikke med de traditionelle Windows-programmer, som du kører på din nuværende Windows-computer.

- Nu har vi fulgt Surface fra sidelinjen siden lanceringen og har mærket en enorm interesse fra danske forbrugere og virksomheder. Vi glæder os derfor over at kunne give danskerne mulighed for at opleve Surface Windows RT, siger Martin Thorning Hansen, Divisionschef for Windows i Microsoft Danmark.

LÆS OGSÅ:Se tv-reklame for Microsofts egen tablet

En vigtig del af Surface RT er det tilhørende Touch Cover, der beskytter den 10,6-tommer store skærm på tablet-computeren, men også fungerer som tastatur med indbygget pegeplade. Desværre skal du af med hele 4.700 kroner for en 32-gigabyte Surface RT med sort Touch Cover.

Kan du klare dig uden, så kan Surface RT købes for 4.000 kroner, og Touch Cover kan du så nappe senere til en pris på 970 kroner. Her får du valget mellem flere farver som rød, pink og blå.

LÆS OGSÅ:Her er Microsofts ægte Windows-tablet

Til gengæld kan du udstyre Surface RT med et MicroSD-kort, så du kan potentielt udvide hukommelsen med op til 64 gigabyte.

Microsoft Surface RT lander i Danmark den 14. februar. Et par dage inden lancerer Microsoft Surface Pro i USA og Canada. Her er tale om en tablet med pc-indmad og den fulde Windows 8-oplevelse. Til gengæld skal du finde dig i en tykkere og tungere tablet.

Skal du have en Surface RT?

0 kommentarer
Vis kommentarer