Vi snydes for Microsofts tablet

Microsofts egen tablet, Surface, vil ikke kunne købes i Danmark – du skal syd for grænsen og prisen er lidt billigere end iPad

Microsofts Surface-tablet kan købes i USA og større europæiske lande fra den 26. oktober. (Foto: Microsoft)
Microsofts Surface-tablet kan købes i USA og større europæiske lande fra den 26. oktober. (Foto: Microsoft)

Der har igennem længere tid været usikkerhed om, hvorvidt Microsofts egen tablet, Surface, ville ryge ud på de danske butikshylder. Nu har teknologigiganten bekræftet, at Surface ryger til salg den 26. oktober – bare ikke i Danmark.

Den 9,3-millimeter tynde tablet kan købes i Microsofts egen detailbutikker i USA, samt på nettet i blandt andet Canada, Australien, Kina og Hong Kong. Vil du prøve at få fingre i et eksemplar, så er bedste bud nok Tyskland, Frankrig eller Storbritannien, hvor maskinen også vil kunne købes på nettet.

LÆS OGSÅ:Apple har mere at vise frem den 23. oktober

Lidt billigere end iPad
Prismæssigt ser det ud til, at Microsoft ligger sig lidt under iPad. En Surface med 32 gigabyte lagerplads koster 499 dollars, hvilket er hvad Apple kræver for Den nye iPad med blot 16 gigabyte lagerplads.

Surface kommer med plads til MicroSD-kort, så du kan udvide lagerpladsen og USB-port, så du kan tilslutte tilbehør, som eksempelvis en printer.

LÆS OGSÅ:Lettere end iPad: ASUS PadFone 2 er lanceret

Smart tastatur koster ekstra
Vil du have en Surface med det smarte, tilhørende cover, der også fungerer som tastatur med pegeflade, så skal du af med 100 dollars ekstra.

Microsoft sælger også en 64-gigabyte model inklusiv cover til 699 dollars, hvilket matcher prisen på iPad – dog uden cover eller fysisk tastatur.

Er du i stand til at finde en Surface i udlandet, så regn med at betale mellem 3.700 til 5.000 kroner, alt efter hvilken model du tager med hjem.

LÆS OGSÅ:Se tv-reklame for Microsofts egen tablet

Otte timer på en fuld opladning
Microsoft Surface kommer med Windows RT, der bedst kan beskrives som en neddroslet udgave af Windows 8, der er optimeret til tynde og lette tablets. Windows RT kan ikke køre klassiske Windows-programmer, men kun de nye Windows-apps, der kan downloades fra Microsoft egen onlinebutik.

Surface kommer med en Microsoft Office 2013, der er blevet optimeret til at virke med berøringsfølsom skærm. Derudover får du også adgang til Xbox Music og Xbox Video.

Maskinen har en 10,6-tomme skærm med 1366 x 768-pixel opløsning, kommer med indbygget stander, og Microsoft lover op til otte timers brug på en fuld opladning. Surface har kameraer til videochat og kommer med Wi-Fi, Bluetooth og mulighed for tilslutning til flad-tv.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen