Google advarede Samsung mod kopi-design

Interne e-mails fra Samsung viser, at Google tilbage i 2010 advarede Samsung mod at lave tablets, der mindede for meget om iPad

Email afslører, at Google synes at Samsungs tablets ligner Apples iPad lidt for meget. (Foto: Samsung)
Email afslører, at Google synes at Samsungs tablets ligner Apples iPad lidt for meget. (Foto: Samsung)

Den ligner iPad for meget, prøv noget andet. Sådan nogenlunde lød budskabet fra Google til Samsung tilbage i 2010, da Google så hvad koreanerne havde gang i med sine Galaxy-tablets.

Det afslører interne e-mails fra Samsung, der er blevet præsenteret i forbindelse med retssagen mellem Apple og Samsung i USA. Her anklager Apple det den sydkoreanske elektronikgigant for at have kopieret designet fra iPad og iPhone. Samsung, derimod, hævder at Apple krænker flere af firmaets patenter indenfor 3G-teknologi.

Den interne Samsung e-mail fra den 16. februar 2012 indeholder et referat fra et møde mellem Samsung og Google, hvor beskeden fra Google lød: ’Designet lægger for tæt op af Apples. Gør det markant anderledes, start med fronten.’

LÆS OGSÅ:Tablet på vej fra Samsung: Nu med pen

Vil have 15 milliarder i erstatning

Apple bruger e-mailen i forsøget på at understrege sin anklage om, at Samsung bevidst kopierede Apples designidentitet.

En anden e-mail, fra den 22. februar, blev sendt til mere end 30 medarbejdere hos Samsung, og diskuterer om, hvorvidt firmaets Galaxy S-serie af smartphones har for stor designlighed med Apples iPhone.

Apple kræver en erstatning på over 2,5 milliarder dollars, svarende til 15 milliarder kroner, fra Samsung. Distriktsdommer Lucy Koh, der håndterer sagen, har dog advaret begge parter om, at de tager en stor risiko ved at lade juryen fælde dom i sagen. I stedet bør de firmaernes topdirektører mødes og prøve at nå frem til en aftale.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen