Apple-boss: Vi bør lave en mindre iPad

En af Apples ledende medarbejdere forslår i e-mail til direktør Tim Cook, at Apple bør lave en mindre iPad á la Samsungs Galaxy Tab 7

Disse billeder af, hvad der ligner bagsiden til en mindre iPad er dukket op på en kinesisk webside.
Disse billeder af, hvad der ligner bagsiden til en mindre iPad er dukket op på en kinesisk webside.

Den verserende retssag mellem Samsung og Apple i USA om, hvorvidt de to firmaer har krænket hinandens patenter og designret, har ført til stor indsigt i, hvordan det ellers så hemmelige Apple fungerer.

Retssagen har produceret billeder af tidlige iPads og iPhone-prototyper, og et forhør at Apples marketingsdirektør, Phil Schiller, har afsløret at Apple har spenderet over 1,1 milliarder kroner på at markedsføre iPhone og iPad siden 2007.

Nu er der også dukket en e-mail op fra Eddy Cue, Apples vicepræsident med ansvar for iTunes-butikken, App Store og iCloud, hvor han til Tim Cook, der nu er direktør for Apple, forslår at firmaet laver en mindre iPad.

LÆS OGSÅ:Apples nye styresystem æder din strøm

Der er et marked for syv tommer
Eddy Cue har haft fingre i en Samsung Galaxy Tab 7, og synes godt om størrelsen.

- Jeg tror der vil være et marked for syv tommer og jeg synes vi burde lave en,’ skrev Cue i e-mailen. Han fortæller i e-mailen, at han har snakket flere gange med Apples nu afdøde grundlægger, Steve Jobs, om ideen, og at manden var ret så modtagelig for forslaget sidste gang de to snakkede sammen.

Steve Jobs sagde offentligt, at han ikke mente at der var et marked for en iPad med en skærm mindre end de nuværende 9,7 tommer. Det ville ikke levere en lige så godt brugeroplevelse, lød forklaringen.

LÆS OGSÅ:Er dette iPad Mini

iPad Mini til september?
Skal vi tro Eddy Cue, så lader det til, at Steve Jobs ombestemte sig. I e-mailen skriver Cue, at film, fotos og apps virkede fint på de syv tommer, men at weboplevelsen ikke var lige så god som på en større skærm, men at det var til at leve med.

Der er netop dukket billeder op på nettet, af hvad der ligner bagsiden til en mindre iPad, og store, amerikanske dagblade som The Wall Street Journal og The New York Times har rapporteret, at Apple arbejder på projektet.

E-mailen er kommet frem som følge af Samsungs forsøg på at beviser, at Apple også lader sig inspirere af, hvad konkurrenterne fortager sig.

Der er udbredt forventning om, at en mindre iPad vil blive lanceret i løbet af efteråret, og flere websider har rapporteret 12. september en mulig dag for afsløringen samtidig med den næste iPhone.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen