YouTube forsvinder fra iPad og iPhone

Når Apple til efteråret opdaterer softwaren i sine bærbare gadgets, så betyder det samtidig et farvel til den indbyggede YouTube-applikation

YouTube- og Google Maps-applikationerne forsvinder, når Apple til efteråret opdaterer softwaren i iPad og iPhone. (Foto: Apple)
YouTube- og Google Maps-applikationerne forsvinder, når Apple til efteråret opdaterer softwaren i iPad og iPhone. (Foto: Apple)

Fjendtlighederne mellem Google og Apple optrappes nu i sådan en grad, at Apple fjerner den indbyggede YouTube-applikation fra iOS6-softwaren, der ryger ud til brugere af iPad, iPhone og iPod Touch senere på året.

Den nye software fra Apple betyder også et farvel til Google Maps, der erstattes af Apples egen kort-applikation.

- Vores licens til at inkludere YouTube-applikationen i iOS er kommet til ende, lyder det fra en talsperson fra Apple. ’Brugerne kan fremover bruge YouTube i Safari-browseren, og Google arbejder på en ny YouTube-app, der vil kunne downloades fra App Store.’

LÆS OGSÅ:Apple-boss: vi bør lave en mindre iPad

Slut efter fem år
Både Google Maps og YouTube har været brugt af Apple siden den første iPhone blev lanceret tilbage i 2007, men det er ikke Google, men derimod Apple selv, der har udviklet applikationerne.

Det har blandt andet betydet, at YouTube-app’en i iOS ikke kan vise videoer med tilhørende reklamer, og det er også derfor at nogle videoer ikke kan afspilles i YouTube-app’en på iPad og iPhone.

- Vi arbejder med Apple for at sikre den bedst mulige YouTube-oplevelse for iOS-brugerne, lyder det i en meddelelse fra Google.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen