Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Apple-grej kræver nyt tilbehør

Apple ændrer stikket i iPhone, iPad og iPad Touch – nye modeller skal bruge adapter for at virke med eksisterende tilbehør, skriver Reuters

Alt tyder på at iPhone 5 og kommende iPad og iPod-modeller benytter en ny port i bunden, der kræver adapter for at virker med eksisternede tilbehør.
Alt tyder på at iPhone 5 og kommende iPad og iPod-modeller benytter en ny port i bunden, der kræver adapter for at virker med eksisternede tilbehør.

Har du en iPod-højttaler, dock eller lignende tilbehør, der bruger Apples specielle stik i bunden af iPhone, iPad og iPod Touch? Så er der ifølge Reuters en stor chance for, at du skal ud og investere i en adapter. Altså hvis du vil bruge tilbehøret sammen med Apples kommende iPhone 5 og kommende udgaver af iPad og iPod Touch.

To ikke-navngivne kilder fortæller Reuters, at Apple med iPhone 5 introducerer et nyt stik med 19 kontaktflader, der er mindre og mere kompakt end det nuværende stik med 31 kontaktflader.

Apple har brugt det samme stik siden introduktionen af iPod, men flere eksperter vurderer, at Apple er nødt til at gå over til et nyt, minde stik for at kunne lave tyndere og mere elegante gadgets og samtidig få plads til batteri og den nødvendige indmad.

LÆS OGSÅ:Sådan så iPad oprindeligt ud

Adapter på vej
Analytikere som Reuters har talt med, vurderer dog at Apple lancerer en form for adapter samtidig med det nye stik, så alt det nuværende tilbehør ude på butikshylderne og i hjemmene verden rundt stadigvæk kan bruges med iPhone 5 og kommende udgaver af iPad og iPod Touch.

Apple har med introduktionen af sine nye MacBook Air og MacBook-modeller introduceret et nyt og tyndere MagSafe-stik til opladerne, hvilket betyder at ældre opladere ikke kan bruges med de nye maskiner. Altså ikke uden en adapter, vel og mærke.

EU har igennem længere tid presset på for, at alle smartphones kan bruge den samme oplader, så det spekuleres også, at det nye Apple-stik vil virke med MicroUSB.

Der er udbredt forventning om, at Apple lancerer sin næste iPhone i løbet af efteråret. Den amerikanske avis, The New York Times, har fornyeligt rapporteret, at Apple også er på vej med en mindre udgave af iPad.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen