På afveje med Google cykel-maps

Ekstra Bladet tester Googles nye cykelrutefunktion og bliver ledt gennem vejarbejde og over fodgængerfelt

(Foto: Ekstra Bladet TV)
(Foto: Ekstra Bladet TV)

Google Maps lokker med en ny funktion for cykler, som lover at guide danske cyklister sikkert og behageligt rundt i landets større byer.

'Forhåbentlig kan det være til glæde både i hverdagen for folk, der bor her, men også for turister, der vil opleve Danmark som det er smukkest - fra to hjul', skriver Google i sin pressemeddelelse.

Men kan man virkelig stole på, at et computerprogram kan guide turister og ikke-stedkendte sikkert rundt igennem vejarbejde og mystiske ensretninger i København?

Ekstra Bladet lader sig ikke fortælle den slags uafprøvet, så vi trak i Poul Nyrup-hjelmen og sprang op på cyklen for at teste Googles nye, cykelvenlige funktion på en kort tur igennem København.

Måtte ikke komme til Islands Brygge
Plan 1 var at tage fra Googles hovedkvarter i Nørregade et smut ned omkring Det kongelige Bibliotek i Den Sorte Diamant på Christians Brygge og så hjem igen til Rådhuspladsen.

Men det var åbenbart en dum ide, syntes Googles cykel-planlægger. Den foreslog i stedet en noget længere udflugt til Det Kongelige Biblioteks afdeling på Københavns Universitet på Amager (KUA).

Faktisk insisterede den, og nægtede at udlevere ruten til Den Sorte Diamant, lige meget hvordan vi prøvede at taste oplysningerne ind.

Læs også:Vi skiftede til plan 2: En tur til Torvehallerne ved Israels Plads og så hjem til Rådhuspladsen. Det var Google mere med på.

Cykelfunktionen hostede straks op med en rute, der helt sikkert var mere kreativ end noget, vi selv ville have fundet på.

Se hvordan det gik i videoklippet ovenfor

Inden man gør sig klar til at give Googles Maps' cykelfunktion det helt store hak med macheten, så skal det retfærdigvis nævnes, at en af tankerne bag funktionen er, at brugerne selv er med til at udvikle den og gøre den bedre.

Læs også: Se også: Google får stor bøde for at snage Google får stor bøde for at snage

- Hvis man har gode tips til smutveje eller gode cykelruter igennem byen, så kan man selv tilføje dem til Google Maps' cykelruter, og på den måde vil systemet blive ved med at blive udbygget og forbedret, siger Christine Sørensen fra Google til ekstrabladet.dk.

Og så er det jo gratis, så man kan jo prøve funktionen og se, hvor man kommer hen. Sandsynligvis får man foreslået en ny vej, som man aldrig har kørt før - og det er jo ikke det værste, der kan ske.

Hvad synes du om den nye Google Maps cykelruter? Prøv den i din by og skriv en kort anmeldelse i kommentarerne.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen