Apple betaler 350 mio. for iPad-navnet

Apple har måtte hive den store tegnebog op af lommen for at få et kinesisk søgsmål til at gå væk – havde ikke retten til iPad-navnet i Kina

Apple havde ikke retten til at bruge iPad-navet i Kina. Prisen? 350 millioner kroner. (Foto: Apple)
Apple havde ikke retten til at bruge iPad-navet i Kina. Prisen? 350 millioner kroner. (Foto: Apple)

Apple har indvilliget i at betale 60 millioner dollars – svarende til cirka 350 millioner kroner – for at bilægge en tvist om retten til brug af iPad-navnet i Kina.

Sagen går kort og godt ud på, at Apple troede at firmaet tilbage i 2009 havde købt de globale rettigheder til iPad-navnet fra kinesiske Shenzhen Proview, men ifølge de kinesiske myndigheder, så blev rettighederne aldrig overført til Apple.

En kinesisk domstol afgjorde i december sidste år, at Proview stadigvæk ejede rettighederne til iPad-navnet i Kina, og firmaet pressede Apple ved at bede myndighederne om at beslaglægge Apples populære gadget.

TV:Her er Googles prisbilige tablet

Kina er vigtig for Apple
Nu har Apple så løst problemet ved at smide nogle millioner efter det. Apple har store forventninger til det kinesiske marked,hvor en boomende middelklasse og nyrige kinesere er vilde med firmaets produkter.

Det forlyder, at Proview trods pengeoverførslen er på vej til at blive erklæret konkurs i en separat retssag.

Selvom 350 millioner kroner lyder af mange penge, så er det håndører for Apple, der anslås at have over 680 milliarder kroner på bankkontoen i form af diverse økonomiske ressourcer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen