Her er Microsofts iPad-dræbere

Microsoft udfordrer Apple med ikke en, men hele to egenproducerede tablet-computere ved navn Surface – den første lanceres til efteråret

Microsoft Surface har indbygget støttefod og på indensiden af det magnetiske cover finder du et tastatur og en pegeplade. (Foto: Microsoft)
Microsoft Surface har indbygget støttefod og på indensiden af det magnetiske cover finder du et tastatur og en pegeplade. (Foto: Microsoft)

Glem alt om Windows-tablets fra HP, Dell, ASUS eller Samsung. Hvorfor ikke gå direkte til kilden og nappe en lækkerbisken af en gadget direkte fra Microsoft selv? Det er snart muligt, for softwaregiganten vil nu også lave gadgets. Rigtig lækre gadgets, vel at mærke.

Ved en stort anlagt presse-event i Los Angeles har Microsoft annonceret to tablet-computere under navnet Surface, der kommer med Windows 8 samt et rigtig smart magnetisk cover, der ikke blot beskytter den berøringsfølsomme skærm, men også virker som tastatur og pegeplade.

- Det er en PC, der er en fantastisk tablet, og det er en tablet, der er en fantastisk PC, sagde Steven Sinofsky, Direktør for Windows og Windows Live-divisionen, da han præsenterede de nye produkter i Los Angeles.

LÆS OGSÅ:Microsoft går i seng med Apple

Gennemtænkte og frække detaljer
De to Surface-maskiner ser næste identiske ud, men det gør ikke noget, for der er tale om nogle rigtig veldesignede gadgets med lækre detaljer som en elegant indbygget støttefod i en allerede tynd profil og et tilhørende magnetisk cover, der fungerer som tastatur og pegeplade, når det ligger på en overflade.

Udmeldingen fra Microsoft er, at coveret med indbygget tastatur er dobbelt så hurtigt at skrive på sammenlignet et virtuelt tasttur på en berøringsfølsom skærm

Microsoft Surface er en alvorlig udfordring af Microsofts traditionelle partnere, der laver grej baseret på Windows. På mange områder virker Surface mere gennemtænkt end eksempelvis Apples iPad, og det bliver interessant om firmaer som ASUS eller HP kan levere produkter i samme klasse.

LÆS OGSÅ:Microsoft undskylder penis-dans

Tynd og let...
Den ene Surface-model kommer med Windows RT, der er en udgave af det kommende Windows 8, der er optimeret til mobile processorer á la dem, der allerede sidder i tablets og smartphones i dag.

Det betyder blandt andet, at den ikke kan køre klassiske Windows-programmer, men kun nye apps udviklet til Windows 8. Den kommer dog med en speciel version af Microsoft Office, der både kan bruges med den berøringsfølsomme skærm og i den klassiske Windows-tilstand.

Den vejer 676 gram, har en 10,6-tommer skærm og en profil på 9,3 millimeter. Derudover har den plads til MicroSD-kort og kan udvides med tilbehør via en indbygget USB-port. Du får valget mellem 32 eller 64 gigabyte lagerplads, og ifølge Microsoft lanceres maskinen nogenlunde samtidig med Windows 8 til efteråret

... Og med masser af power
Der kommer også en Surface-maskine med den fulde version af Windows 8. Denne er en lidt større sag med en vægt på 903 gram og en profil på 13,5 millimeter, men til gengæld får du også en superhurtig Intel Core i5-processor. Denne lidt større sag kommer med USB 3.0 og enten 64 eller 128 gigabyte lagerplads. Leveringstiden er sat til cirka tre måneder efter lanceringen af Windows 8, altså lige omkring årsskiftet.

Det er endnu uvist hvad de nye Surface-maskiner kommer til at koste, og om de lanceres samtidig i USA og Danmark.

1 af 3 Med en profil på blot 9,3 millimeter bør den tyndeste Surface-model passe fint i tasken. (Foto: Microsoft)
2 af 3 Microsoft lancerer også en Surface-model, der leverer den fulde Windows-oplevelse. Du skal finde dig i 13,5 millimeter, men får også superhurtig pc-indmad. (Foto: Microsoft)
3 af 3 Microsoft Surface har indbygget støttefod og på indensiden af det magnetiske cover finder du et tastatur og en pegeplade. (Foto: Microsoft)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen