Apple ender snart som Sony

Uden Steve Jobs vil Apple ikke kunne blive ved med at levere ’magiske’ produkter, vurderer direktøren for stort analysefirma

Apple laver anmelderroste produkter og skovler penge ind ... Men det bliver ikke ved, spår direktøren for analysefirmaet Forrester. (Foto: Apple)
Apple laver anmelderroste produkter og skovler penge ind ... Men det bliver ikke ved, spår direktøren for analysefirmaet Forrester. (Foto: Apple)

Det kan godt være, at Apple pt. er verdens mest værdifulde firmaet, og at elektronikgiganten netop har præsenteret et kvartalsregnskab med et overskud på 66 milliarder kroner. Men det bliver ikke ved.

Det er i alt fald hvis vi skal tro George Colony, direktøren for analysefirmaet Forrester, der på sin blog skriver, at Apple før eller siden ender som Sony; en middelmådig gigant, der har svært ved at lave gode produkter eller præstere overskud.

George Colony spår, at Apple uden Steve Jobs hurtigt vil begynde at ’køre i tomgang.’ Han beskriver Apple som en virksomhed, der var drevet af Steve Jobs’ karisma, visioner og villighed til at tage store risici. Uden ham på posten vil Apple stille og roligt begynde at falde fra hinanden.

LÆS OGSÅ:Apple og Samsung holder fredsmøde

Nedtur starter om to år
Han skriver, at Apples nye direktør, Tim Cook, er en farveløs bureaukrat, der muligvis er god til at styre maskineriet, men som simpelthen ikke har karismaen eller visionerne til at drive firmaet fremad.

Hvor lang tid går der så før vi begynder at se Apple falde fra hinanden? Om to til fire år, vurderer Forrester-bossen. Lad os vende tilbage til denne historie til den tid og se om manden har ret.

Hvad tror du – kan Apple klare skærene og blive ved med at vækste uden Steve Jobs i direktørstolen?’

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere