Googles smartbriller bliver klar i 2012

De Android-baserede smartbriller skal udstyres med 3G eller 4G, en GPS-sensor og en lille skærm. Og de skulle komme på markedet i 2012

(Foto: Screendump: Oakley.com)
(Foto: Screendump: Oakley.com)

Rygterne svirrer, men den skulle være god nok. Googles smartbriller rammer gaden inden vi hopper ind i det nye år.

Ifølge New York Times, skal de Android-baserede briller udstyres med bevægelsessensorer, GPS, kamera, høretelefoner, mp3 afspiller, og en lille skærm, der sidder lidt under øjnene. Avisen har ikke angivet kilder, men skriver at oplysningerne blandt andet stammer fra ansatte i google.

Prisen kommer efter sigende til at ligge i omegnen af 600 dollars, men Google har afvist af kommentere rygter og brilleplaner.

Tidligere på måneden skrev netstedet 9to5Google, at Google allerede har bygget en prototype af brillerne, som er udstyret med processorkraft, datalagringskapacitet og Android smartphoneteknologi.

Heads-up Display

Googles briller skal også have såkaldt HUD-funktionalitet (Heads-up Display), som projicerer diverse informationer på en gennemsigtig overflade.

På samme måde som jetfly-piloter kan se højdeinformationer, og retningsinformationer på en glasrude i cockpittet, skal brillerne vise glimt af informationer, så som temperatur, opkaldsinfo og sms beskeder på brillelinserne.

Ifølge New York Times arbejder Google netop nu med det etiske aspekt i at vurdere, hvilke konsekvenser det får for den enkelte, når man udvikler briller, som i det skjulte kan filme hvad andre foretager sig uden at de ved at de bliver filmet.

0 kommentarer
Vis kommentarer