Lego langer ud efter pigerne

Efter fire års undersøgelser, har Lego fundet ud af, at piger vil have lyserøde farver, nuttede dyr og skønhedssaloner

Der var ikke kaotiske tilstande, men enkelte piger fandt dog vej til de nye Lego Friends-æsker på Lego World-messen. (Foto: Jesper Mortensen)
Der var ikke kaotiske tilstande, men enkelte piger fandt dog vej til de nye Lego Friends-æsker på Lego World-messen. (Foto: Jesper Mortensen)

Legetøjskoncerne Lego går nu benhårdt og målrettet efter, at få flere piger til at lege med de danske klodser. Det sker med det nye koncept Lego Friends, som har været under udvikling i fire år og er testet på 800 piger i alderen fem til otte år.

- Nu vil vi lykkes til piger, og vi har hjemmearbejdet i orden. Undersøgelser bekræfter, at piger leger anderledes end drenge. De 'leger' ikke med klodser - de designer, skaber og omorganiserer. Det her er den mest testede pige-linie nogensinde, og det er er vi kommet frem til har begejstret os i et omfang, som vi ikke tidligere har oplevet, sagde Legos Senior Brand Manager Andreas Kjær Thomsen, Lego Friends blev præsenteret for den danske presse under messen Lego World i Bella Center torsdag.

LÆS OGSÅ:

Se også: Imponerende: 2000 legofigurer på festival

Og hvad er det så, at Lego er kommet frem til, efter fire års analyser, tests og produktudvikling?

Jo, det er såmænd, at piger godt kan lide lyserød og lilla, nuttede kæledyr, skønhedsklinikker, caféer, køkkenmaskiner og veninder. Surprise. Helt så enkelt er det dog ikke.

De helt nye minifigurer er eksempelvis efter nøje overvejelse hævet fem milimeter i forhold til de eksisterende, hvilket ikke er noget, som Lego gør hver dag. Lego Friends indeholder også langt flere sammensætningsmuligheder, ligesom at remedierne i æskerne er mere detaljerede. Blandt andet for at gøre legen mere naturtro, så piger kan opnå en følelsesmæssig tilknytning til figurerne. Samtidig med, at den klassiske byggeoplevelse blev bevaret.

I alt lanceres der 14 Lego Friends-æsker i Danmark den 27. februar til priser på mellem 50 og 650 kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer