Android 5.0 klar til sommer

Google arbejder allerede på næste version af sit operativsystem til smartphones og tablets – og har en smart funktion oppe i ærmet

Google er allerede på vej med Android 5.0, og har planer om at lade operativsystemet leve side om side med Windows 8. (Foto: Jeppe Christensen)
Google er allerede på vej med Android 5.0, og har planer om at lade operativsystemet leve side om side med Windows 8. (Foto: Jeppe Christensen)

Det er kun ganske få Android-mobiler og tablets, der er udstyret med den nyeste udgave af Googles operativsystem, version 4.0, men nu hører vi at internetgiganten muligvis er klar med Android 5.0 allerede til sommer.

Nyheden kommer fra kinesiske Digitimes.com, der har snakket med kilder hos de taiwanske producenter, der laver det meste af vores elektroniske isenkram.

LÆS OGSÅ:Nu skal Mac være som iPhone

Windows og Android på én maskine
Forleden kunne vi fortælle, at Apple er på vej med sit nye operativsystem til Macs, der får dem til at opføre sig mere á la iPhone og iPad, og til efteråret forventes Microsoft at være klar med Windows 8, der er optimeret til berøringsfølsomme skærme.

Skal vi tro Digitimes.com, så sigter Google efter kommende tablet-computere med Windows 8. Firmaet leger med tanken om, at lave tablets, der både kan køre Windows 8 og Android 5.0. På den måde vil brugeren kunne skifte mellem de to operativsystemer efter velbehag uden at skulle genstarte maskinen.

Vi har tidligere hørt snak om, at Microsofts hardware-krav vil gøre det umuligt at lave en tablet med to operativsystemer, men måske Google har fundet på en smart løsning.

LÆS OGSÅ:Prøv Windows 8 den 29. februar

Afsløres til juni?
Den nyeste udgave af Android, version 4.0, kan pt. findes på mobiler som Samsung Galaxy S og Samsung Galaxy Nexus samt tablet-computeren ASUS Transformer Prime. Det forventes at Android 4.0 bliver sendt ud som opdatering til et væld mobiler og tablets i løbet af foråret.

Digititimes.com skriver, at Google med Android 5.0 har fokus på tablets, og at de fleste innovationer og forbedringer altså ikke vil komme mobiler til gode. Google afholder sin årlige udviklerkonference, Google I/O, i San Francisco i slutningen af juni, og det forventes at firmaet der vil løfte sløret for planerne med Android.

0 kommentarer
Vis kommentarer