Apple tester mindre iPad

Apple tester en mindre iPad med 8-tommer skærm, rapporterer den amerikanske erhvervsavis The Walll Street Journal

Apple overvejer angiveligt at lancere en 'iPad mini,' med en 8-tommer skærm.
Apple overvejer angiveligt at lancere en 'iPad mini,' med en 8-tommer skærm.

Apple pønser på at lancere en iPad med mindre skærm. Det skriver den amerikanske erhvervsavis, The Wall Street Journal, der har informationen fra anonyme kilder hos Apples underleverandører.

Ifølge avisen, så har Apple fremvist en prototype iPad med en skærm på omkring otte tommer for, at finde ud af hvor og hvordan den kan stykkes sammen ude i Kina. Ifølge en kilde har den mindre skærm samme opløsning som skærmen på iPad og iPad 2.

LÆS OGSÅ:Samsung-tablet udfordrer iPad på prisen

Konkurrenterne satser på mindre tablets
Den originale iPad og iPad 2 har en skærm på 9,7 tommer, men konkurrenter som Samsung, Toshiba og LG har alle tablets på markedet med mindre skærme, og i USA har Amazon angiveligt haft stor succes med sin Kindle-tablet, der har en skærm på syv tommer.

The Wall Street Journal skriver, at det er kutyme for Apple arbejde sammen med underleverandører i udviklingen af prototyper, og det ikke er sikkert, at den mindre iPad bliver til noget.

De er kun halvandet år siden, at Apples nu afdøde direktør, Steve Jobs, sagde, at det ikke gav mening at lave en iPad med en mindre skærm. Han sagde, at en skærm på omkring 10 tommer er nødvendig for at levere en god brugeroplevelse og gode tablet-apps.

LÆS OGSÅ:Apple sætter ny rekord

Nej betyder ikke altid nej
Det skal dog bemærkes, at Steve Jobs engang også sagde, at Apple ingen interesse havde i at lave en mobiltelefon, og da iPhone endelig blev lanceret afviste han, at der var behov for, at apps skulle kunne downloades og installeres på mobilen.

Hvem ved, måske Apple har ombestemt sig?

Alt peger i retningen af, at iPad 3 afsløres for omverdenen den 7. marts. Maskinen forventes at få en skærm med ultrahøj opløsning, hurtigere indmad, og understøttelse for 4G LTE.

0 kommentarer
Vis kommentarer