Sådan bliver din Windows 8-tablet

De kommende tablet-computere med Windows 8 bliver tynde, lette og med masser af power, lover chipgiganten Intel – lanceres i efteråret

De første Windows 8-tablets kommer til oktober, og det ser ud til at indmaden bliver helt i orden med høj ydelse og lang batterilevetid. (Foto: Microsoft)
De første Windows 8-tablets kommer til oktober, og det ser ud til at indmaden bliver helt i orden med høj ydelse og lang batterilevetid. (Foto: Microsoft)

Der er store forventninger til tablet-computere med Windows 8. Microsofts vision er at levere tynde og lækre maskiner, der er lige så brugervenlige og elegante som Apples iPad, men som samtidig også er i stand til at levere den fulde Windows-oplevelse med produktivitetsprogrammer og den slags.

Chipgiganten Intel, der leverer megen af den elektroniske indmad i vores computere, har afsløret, hvordan de kommende Windows 8-tablets bliver stykket sammen.

Målet er at lave maskiner, der er mindre end ni millimeter tykke og med en kampvægt på mindre end 700 gram. Alligevel byder de på en velvoksen processor med to kerner, der kommer men en form for turbofunktion, så den kortvarigt kan levere ekstra meget ydelse.

Målet er at levere omkring ni timers batterilevetid, indbygget mobilt bredbånd og muligheden for at sende skærmbilledet trådløst til stuealteret via Wi-Fi.

LÆS OGSÅ:Nokia på vej med Windows 8-tablet

Forventes klar til oktober
Windows 8-tablets vil aldrig rigtig være slukket, men i stedet befinde sig i en tilstand kaldet ’Connected Standby,’ hvor der næsten ikke bruges noget strøm, men hvor du stadigvæk kan modtage e-mails eller eksempelvis opdateringer fra Facebook og Twitter.

Der er udbredt forventning om, at Windows 8 lanceres til efteråret omkring oktober, og det bliver det første Windows-operativsystem, der er optimeret til brug med berøringsfølsomme skærme. Foruden tablets og almindelige bærbare computere, så vil der også blive lanceret såkaldte hybrid-maskiner med indbygget eller tilhørende tastatur.

Microsoft lancerede tidligere på året en betaudgave af Windows 8, så du kan prøve operativsystemet på din egen computer.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere