Ti gadgets vi glæder os til i 2014

Der er nok at glæde sig til i det nye år, for den teknologiske udvikling står ikke stille

CES - Consumer Electronics Show - i januar ventes at give første pejling på, hvad der venter forbrugerne af elektronik i 2014. (Foto: Jae C Hong/AP)
CES - Consumer Electronics Show - i januar ventes at give første pejling på, hvad der venter forbrugerne af elektronik i 2014. (Foto: Jae C Hong/AP)

2013 lakker mod enden, og mon ikke de fleste har fået et enkelt teknisk vidunder inden for døren i det forgangne år. Måske et nyt tv eller en ny smartphone, hvis man da ikke er en af de heldige, der fik kløerne i en af de nye spillekonsoller.

Det betyder dog ikke, at man nødvendigvis er på omgangshøjde ret længe, for den teknologiske udvikling buldrer afsted med uformindsket fart og der er nok at se frem til allerede i 2014.

Her er ti, som det er værd at holde øje med i det kommende år.

Google Glass
Der har været skrevet ikke så lidt om Googles nye, bærbare enhed, og den er da også ude ude hos udvalgte brugere. Det ventes at den kommer ud til alle os andre i 2014, og dermed skal den for alvor stå sin test.

Der er tale om en brille-lignende enhed, der er koblet på nettet og kan levere informationer på samme måde som eksempelvis din smartphone. Se den demonstreret her:Apple iPad Pro
Ikke et år uden nyheder fra Apple, og forventningerne som vanligt høje. Flere nye produkter meldes på vej. Blandt dem en ny iPad med en ekstra stor skærm. Vanen tro er der ikke bekræftet noget, men vedholdende rygter taler om en iPad Pro med 12,9" skærm i henholdsvis en 2K og 4K-model.

Se også: Apple putter 4K skærm i deres kæmpe iPad

iWatch
Når vi er ved Apple, så bliver 2014 efter al sandsynlighed også året, hvor selskabet smartwatch rammer butikkerne. Alle store it-selskaber arbejder med deres udgave af intelligente ure, der kan tjene som alternativ eller supplement til en smartphone. Det gælder blandt andet Samsung med deres Galaxy Gear, og Sony med Sony SmartWatch 2.

Ud over at kunne supplere iPhone, så ventes det at iWatch også komme til at have særskilte funktioner, der kan udnyttes ved at det er placeret om håndleddet. Det kunne eksempelvis være pulsmåler. Og så kan der tænkes at være en gps-funktion, så den kan erstatte telefonen, når man skal finde vej.

Se også: Nyt Apple-patent ligner en våd drøm for fansene

HTC M8
HTC har ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene, selvom deres One-model blev en af de mest roste smartphones i 2013. Der er selvsagt høje forventninger til selskabets forsøg på at overgå den. På rygteplan er næste års satsning kendt som M8, hvilket ikke er så overraskende, for HTC One var kendt som M7 ind til den blev lanceret.

Der bliver formentligt tale om opgraderinger på den indre hardware, men en decideret revolution af succes'en vil være en overraskelse.

Samsung Galaxy S5
Samsung havde nok håbet på, at deres Galaxy S4 ville have solgt bedre end tilfældet var, men så kan man jo i stedet sætte lid til en S5, der ventes præsenteret i starten af 2014.

På rygteplan tales om en smartphone med nyt cover i aluminium, 2K skærm og irisscanner. Her til kommer et kamera med 16MP.

Se også: Samsung Galaxy S5 får iris-scanner

Valve Steam-spillekonsoller
Både Sony og Microsoft lancerede deres nye spillekonsoller i 2013, og de kan i det nye år se frem til yderst interessant konkurrence. Spilleplatformen Steam, der hidtil har været dominerende på pc, rykker således ind i stuen. 2014 bliver året, hvor der kommer spillekonsoller baseret på Steam og med egen controller.

Det kan vise sig som en ganske seriøs konkurrent til de etablerede konsoller.

Se også: Kontrolleren der vil ændre gaming

Oculus Rift
Når Oculus VR sender deres virtual reality-brille, Oculus Rift, på gaden, så kan det blive et ganske eftertragtet stykke legetøj. Virtual Reality er stadig i den tidlige barndom, men forventningerne er ikke desto mindre store på forhånd.

Oculus Rift blev præsenteret på E3-messen i Los Angeles tidligere i år, og fik pæne ord med på vejen. Hvordan den kommer fra start vil dog også afhænge af, hvilken software, herunder i særdeleshed spil, der vil være ude sammen med den nye enhed.

Se også: Her den fedeste nyhed på E3

Oppo Find 7
Det kan godt være, at det kinesiske it-selskab Oppo ikke får så mange klokker til at ringe, men faktisk har de været med til at skubbe grænserne for, hvad der er muligt inden for smartphones. Man har eksempelvis haft rekorden for tyndeste smartphone med 6,65 mm.

I 2014 forlyder det, at selskabet sender sin nye model Find 7 på gaden, og her skulle der være presset mere saft og kraft ind i maskineriet end hvad man lige nu oplever i andre Android-telefoner. Der tales om 3GB RAM og brug af Snapdragon 805, hvilket i så fald betyder at Find 7 bliver den formentligt første smartphone med den nyeste processor-teknologi.

Skærmen ventes at få 2K-opløsning.

Desværre har Oppo ind til nu haft fokus på det kinesiske marked, så det er slet ikke sikkert, at den bliver tilgængelig herhjemme.

OLED-tv
Enkelte tv-producenter, herunder LG, har allerede givet en forsmag på mulighederne med den nye billedteknik OLED. Billedkvaliteten er bedre og OLED-panelet så tyndt og fleksibelt, at man kan lave buede tv.

Det kunne meget vel være fremtiden format, og det kommer med sikkerhed til at blive et stort samtaleemne i 2014. Nye formater, senest 3D, har haft korte perioder med stor interesse uden at bide sig fast. OLED ser umiddelbart langt mere langtidsholdbart ud.

Se også: Test af LG’s nye, buede tv: Du vil ikke tro dine egne øjne!

Jetpack
Nu kommer 2014 med sikkerhed til at handle om en hel del andre gadgets og teknologiske landevendinger. Også i den mere kulørte afdeling.

Blandt de nye produkter er en optimeret udgave af P12-jetpacken fra newzealandske Martin Aircraft Company. Den er i første omgang tiltænkt rednings- og politiarbejde, der får mulighed for at bruge den i 2014. Herefter ventes den også at blive gjort tilgængelig for private.

Den har en flyvetid på 30 minutter og en rækkevidde på op til 30 kilometer. Den har en makshastighed på 74 kilometer i timen.

Den er kategoriseret som et let sportsfly, så der skal certifikat til at flyve den. Prisen kommer til at ligge på omkring 800.000 kroner.

Det vides ikke om den kommer til salg i Danmark.0 kommentarer
Vis kommentarer