Farlig fejlmærkning: Anders And-blad fjernes fra hylderne

Forhandlere er blevet bedt om at fjerne legetøjsraket, eller Anders And-bladet det kommer med, helt fra hylderne

Egmont advarer mod at benytte eddikesyre i forbindelse med det stykke legetøj, der følger med denne uges Anders And-blad. Der må alene bruges eddike. (Foto: Egmont)
Egmont advarer mod at benytte eddikesyre i forbindelse med det stykke legetøj, der følger med denne uges Anders And-blad. Der må alene bruges eddike. (Foto: Egmont)

Egmont Publishing, der står bag en lang række ugeblade og magasiner, advarer nu mod det legetøj, der følger med den udgave af Anders And og Co, der kom på gaden tirsdag. Legetøjspakken, der følger med bladet, er en raket - 'Astro-Raket - der affyres ved at natron og eddike blandes sammen.

På emballagen står dog også nævnt eddikesyre i en parentes, hvilket Egmont nu på det kraftigste advarer mod at benytte. Eddikesyre er et ætsende husholdningsprodukt. Det er alene nævnt på emballagen og ikke på brugsanvisningen.

Egmont opfordrer derfor købere af bladet til at følge brugsanvisningen nøje, samt instruksen om, at der skal være en voksen med, når raketten fyres af.

Herudover har Egmont Publishing bedt forhandlere af Anders And og Co. om at fjerne raketten eller helt fjerne bladet fra hylderne. Dermed har selskabet valgt at gå et skridt længere end opfordringen var Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, som Egmont har været i kontakt med, da man opdagede fejlen.

- Vi har valgt at fjerne legetøjet og eventuelt også bladet fra hylderne, hvilket går ud over en opfordring om alene at informere om fejlen. Sikkerheden i den her sag er simpelthen vigtigst for os, forklarer Peter Schrøder, direktør for Egmont Publishing Børnemedier, til Ekstra Bladet.

- Har man allerede fået fat i et blad og raketten, så er det meget vigtigt at understrege, at man ikke må bruge eddikesyre. Kun almindelig eddike, fastslår han.

- Hvordan kan sådan en fejl opstå?

- Der er tale om en menneskelig fejl, hvor der er gået noget galt i forbindelse med oversættelsen til dansk. Det er meget beklageligt, forklarer Peter Schrøder.

Anders And-bladet har et oplag på omkring 30.000.

0 kommentarer
Vis kommentarer