Test: Headset for kræsne gamere

Prisen er i den høje ende, men til gengæld har Sennheiser produceret to headset, der er svære ikke at holde af

G4me Zero er Sennheisers bud på et highend gamer-headset. Prisen er høj, men man får virkelig også noget for pengene.
G4me Zero er Sennheisers bud på et highend gamer-headset. Prisen er høj, men man får virkelig også noget for pengene.

G4ME ZERO
Headset, Sennheiser

G4ME ONE
Headset, Sennheiser

De fleste inkarnerede gamere har prøvet at kaste ikke så lidt efter ordentligt isenkram, men det er ikke altid at headsettet nødvendigvis er der, hvor sparegrisen lider mest. Det kan skyldes, at man ikke nødvendigvis vægter lyden så afgørende, eller er i den situation, at resten af familien helst ser, at lyden isoleres.

Har man til gode at lade sig rive fuldstændigt med af et spil, og her er lyden absolut ikke at undervurdere, så bør man unde sig selv et ordentligt headset, og det er som med så meget andet, at pris og kvalitet har en tendens til at følges ad.

Begge dele er i den grad iøjnefaldende, når det gælder Sennheisers to nye highend headset: G4me Zero og G4me One. Her er ikke gået på kompromis med noget som helst, og efter at have haft dem på, så har man absolut heller ikke lyst til at tage dem af igen.

De virker store, men er ikke tilsvarende tunge, hvilket er nok så afgørende, når man sidder med dem på i flere timer. Selvom de slutter tæt til og indkapsler ørerne, selv for dem med store ører, så oplever man ikke, at ørerne koger. Dermed ikke sagt, at temperaturen forbliver uændret, for der bliver varmt om ørerne. Der er dog langt fra tale om en avanceret trykkoger, og komforten er også i orden efter den første times intens ildkamp foran pc'en.

I det hele taget er der kræset for komforten, og selvom hovedform naturligvis spiller ind, så er spørgsmålet om man finder ret mange andre på markedet, der i den grad føles så eksklusive og behagelige.

Det gælder uanset om man går efter G4me Zero med memory foam og kunstlæder på ørepuderne eller G4me One med stof. I forhold til at slippe af med varmen, så var G4me One dog umiddelbart bedst.G4me One med stof på ørepuderne.
G4me One med stof på ørepuderne.


Stærk og bred lydkapacitet
Uanset om man sidder foran sin pc for at få den komplette lydoplevelse med på Battlefield eller bare sætter pris på musik, så bliver man heller ikke skuffet over Sennheisers to nye headset.

Faktisk mestrer de to headset begge dele overraskende godt. Der er både dybde og bredde, hvilket gør det nemt at adskille forskellige lyde. Har man haft svært ved at afgøre med sig selv om der skal spilles med eller uden et headset, så vil de her gøre udfaldet.

Lydniveauet på begge headset reguleres på højre side af headsettet, hvilket er en fin integreret løsning. Det betyder, at man ikke kan se, hvad man laver, men knappen er så stor og nem at have med at gøre, at det faktisk ikke betyder noget.

Når det kommer til mikrofonen, så er den god til at filtre eventuel støj i baggrunden væk. Transmissionen er klar og tydelig, selv hvis man eksempelvis har musik eller måske sit tv kørende ved siden af sig. Mikrofonen slås nemt fra og til ved at vippe boomstangen op og ned. Et lille klik fortæller, hvornår den er tændt og hvornår den er slukket. Det behøver ikke være mere kompliceret.

I det hele taget er tænkt både i kvalitet og i enkelhed. Ikke noget med mange knapper, og de enkelte dele virker ganske solide. Det er svært at sige noget om langtidsholdbarheden, men ser man isoleret på de dele, der normalt er udfordrede, så virker det til at begge headsets vil kunne klare lidt af hvert.

Todelt kabel
Det er samlet set lidt svært at få armene ned, men sådan skal det også være til den pris. Netop prisen kommer til at afskrække nogle, for vi taler om to headset, der placerer sig helt oppe i den dyre ende. Den vejledende pris på G4me One og G4me Zero ligger på henholdsvis 1800 kr. og 1950 kroner.

Det er ret mange penge, og måske i særdeleshed, når man tager i betragtning at det er headset, der ikke er trådløse, og er så dedikeret til gaming. Mikrofonen kan ikke fjernes, og derfor er de ikke oplagte også at benytte som høretelefoner til smartphone eller tablet. Kablet til begge headset er todelt. Et til mikrofonen og et til højttalerne. Der altså brug for to indgange på den enhed, som den kobles til eller en adapter. Dermed kan headset heller ikke umiddelbart kobles direkte til eksemplevis en PlayStation-controller. I hvert fald ikke, hvis man vil udnytte lyd og tale på samme tid.

Der følger ingen software med til de to headset. De skal bare kobles til. Feinschmeckere vil måske efterlyse muligheden for at kunne regulere på lydbilledet, men enkelhed er i centrum her, og flertallet af brugere vil næppe komme til at savne det. I særdeleshed, fordi Sennheisers to headset vitterligt skaber et yderst intelligt, tredimensionelt lydbillede, der tager højde for hovedparten af de udfordringer, der ligger i at understøtte en spiloplevelse.G4me Zero kan klappes sammen, så headsettet ikke fylder ret meget.
G4me Zero kan klappes sammen, så headsettet ikke fylder ret meget.


På afstand ligner de to headset hinanden, men der er forskelle.

G4me One vinder på luftgennemstrømningen, for G4me Zero slutter tættere og det er derfor også sværere at slippe af med varmen. Noget der kan mærkes efter flere timers kontinuerlig brug.

Står man og vakler mellem de to modeller, så skal man altså gøre op med sig selv om man vil have mere luft eller en mere omsluttende lydfornemmelse, og derfor varmere ører. For undertegnede er lyd afgørende, men er man vant til at sidde rigtigt mange timer i træk, så kan det godt være, at man skal overveje om G4me One er et mere optimalt valg.

Det der er også kan gøre forskellen, og er med til at forklare prisforskellen er, at G4me Zero kan klappes sammen og placeres i et medfølgende etui. Det, sammen med kunstlæderet på ørepuderne, gør helhedsindtrykket lidt mere eksklusivt, og specielt muligheden for at klappe sit headset sammen og tage det med sig eller bare pakke det væk i en tilpasset kasse er umiddelbart et plus.

Det er svært ikke at placere prisen på minussiden, for det er et par meget dyre headset, men er det nok til at koste en stjerne i den samlede bedømmelse. Ikke rigtigt, når først man har prøvet dem ...

Se specifikationerne på G4me Zero

Se specifikationerne på G4me One

0 kommentarer
Vis kommentarer