Skamrost iPad-udfordrer snart i Danmark

ASUS Nexus 7 lander i Danmark den 5. oktober med en pris på blot 2.000 kroner - udgave med indbygget 3G også på vej, siger rygtemøllen

ASUS Nexus 7 er blevet omtalt som den bedste Android-tablet nogensinde. Den lander i Danmark den 5. oktober til 1.999 kroner. (Foto: ASUS)
ASUS Nexus 7 er blevet omtalt som den bedste Android-tablet nogensinde. Den lander i Danmark den 5. oktober til 1.999 kroner. (Foto: ASUS)

Vi danskere får ofte lov til at vente lidt længere tid på det virkeligt lækre grej. Tilbage i juni præsenterede Google det første virkelig velfungerende alternativ til Apples iPad: Nexus 7. Maskinen er lavet i tæt samarbejde med ASUS, og indtil nu har den kun kunne købes i USA og andre store markeder, hvor ASUS i lange perioder havde svært ved at følge med efterspørgelsen.

Men den 5. oktober lander ASUS Nexus 7 i Danmark. Det fortæller detailkæden Expert, der vil have den på hylderne i en 16-gigabyte model til 1.999 kroner.

Til sammenligning koster en 16-gigabyte udgave af iPad 2 hele 3.000 kroner, og den billigste udgave af Den nye iPad står i hele 3.700 kroner.

LÆS OGSÅ:Nu vil TDC smadre dit fjernsyn

3G-udgave på vej
Ifølge de amerikanske anmeldere får du rigtig meget for dine penge. Den 7-tommer store skærm har 1280 x 720-pixel opløsning, hjertet er en hurtig quadcore-processor, og maskinen kommer med den nyeste udgave af Android, version 4.1, også kendt som Jelly Bean.

Anmelderene har været så begejstrede for Nexus 7, at det største kritikpunkt har været, at maskinen ikke bare kan hives op af lommen eller tasken og bruges på farten. Maskinen har nemlig ikke indbygget 3G, så du skal være i nærheden af et Wi-Fi-hotspot eller koble den op på din smartphone for at bruge den udenfor hjemmets fire vægge.

Skal vi tro denne historie fra websiden MoDaCo, så arbejder ASUS på en udgave af Nexus 7 med indbygget 3G, der kunne være klar indenfor seks uger. Det betyder, at medio oktober, så kan der potentielt være en 3G-udgave af Nexus 7 på de danske butikshylder.

Hvad den kommer til at koste er endnu uvist.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen