Test: Elsker computeren - men hader styresystemet

Lenovo IdeaPad Yoga er både en tablet og en computer i fremragende byggekvalitet - men den har ondt i mavsen

Lenovo IdeaPad Yoga 13: 13,3 tommers Ultrabook med HD-skærm (1600x900 pixels), Windows 8, 128 GB SSD, 4 GB RAM (op til 8)

Hvad er det med Windows styresystemerne for tiden?

Windows Mobile 8 hænger (fortsat) lidt med mulen, fordi der mangler programmer. Og Windows 8 til computere/tablets/multi-computere er på samme måde handicappet af at ville for meget - og så kan styresystemet så lidt (ordentligt) af det, som man faktisk har brug for?

Forvirret?

Det var jeg også, da jeg testede computerproducenten Lenovos flotte bud på en kombineret computer og tablet kaldet Lenovo IdeaPad Yoga 13.

Se også: Microsoft indrømmer stor Windows-brøler Microsoft indrømmer stor Windows-brøler

Og endnu mere forvirret nu?

Jo, men den hænger faktisk godt nok sammen: Lenovo Yoga er som hardware FREMRAGENDE - men de skulle aldrig, aldrig, aldrig have valgt Windows 8 som styresystem. Computeren får simpelthen ondt i mavsen af at være kontrolleret af Windows 8.

Lad mig forklare det ganske kort: Windows 8 er ikke noget særligt godt styresystem. Det er forvirrende, træls og selv efter flere uger med Lenovos computer i hænderne fik jeg mindre og mindre lyst til at bruge den.

ALT OM DATA-TEST: Fortjener fire stjerner

Og det er faktisk ærgerligt, fordi Lenovo har lavet så god hardware med Yoga. Jeg skriver også denne anmeldelse på en Lenovo ThinkPad - med Windows 7. Det er en fantastisk maskine...skriver en mand, der i den grad har prøvet sine Apple-computere. Og elsket dem alle!

Byggekvaliteten i Lenovo Yoga er rigtig god, og skærmen lever til fulde op til det HD-stempel, Lenovo har givet sig selv.

Logikken er dog en smule på hovedet, når du 'knækker' computeren over, og gør den store 13,3 tommer computer til en tablet. For pludselig sidder tastaturet på bagsiden og flagrer.

Ganske vist er tasterne nu afbrudt, men risikoen for at få en leverpostejmad eller en 'pyt kaffe' ind i tastaturet er jo ret stor i den tilstand.

NOTEBOOK REVIEW-TEST: Fortjener 3 stjerner

Jeg kunne skrive mange flere gode ting om Lenovo Yoga: den er hurtig (jo, styresystemet betyder noget her - men det gør det ikke mere funktionelt, at man hurtigt bliver forvirret og irriteret, red.). Den er forholdsvis let og holder godt på strømmen. Og så er prisen nogenlunde spiselig.

Men lad os slutte her med at konstatere: Windows 8 er noget skod i den form, styresystemet har nu. Så Windows 9 længe leve - og Lenovo Yoga!

Lenovo IdeaPad Yoga er set til 7.899 kroner.

</p>

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer