Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Test: Hjemmets hadeobjekt - nu nemmere

Mange kæmper med at få deres trådløse netforbindelser til at fungere - men en ny WiFi-router gør det nemmere end nogensinde at komme online

Ikke nok med at Cisco/Linksys-routeren EA4500 får stor ros for indholdet - designet er også pænt at se på, mener vores anmelder. (PR-foto)
Ikke nok med at Cisco/Linksys-routeren EA4500 får stor ros for indholdet - designet er også pænt at se på, mener vores anmelder. (PR-foto)

Årets WiFi-router!

5
3.8
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Kender du det: Dine apparater kan ikke komme på den trådløse WiFi-forbindelse derhjemme? Og når de gør, så kører det langsommere end langsomt?

Godt - her er så den meget enkle forklaring på, hvorfor du kæmper: (1) Din internetforbindelse ind i huset er noget juks og/eller (2) din WiFi-router - kassen der sender nettet ud i dit hus - er også noget juks. Eller passer simpelthen ikke til de standarder, som dine apparater bruger.

CNET-ANMELDELSE: En fremragende router

I det hele taget er trådløse netforbindelser i hjemmet fortsat noget, der næsten kan ødelægge ægteskaber og venskaber. Faktisk oplever mange også det samme på deres arbejde. Det er bare ikke nemt.

Vi kan delvist takke dem, der har udviklet alle standarderne - A, B, N, AC - for, at det er så bøvlet. Men også os selv, fordi vi ofte tager den første og billigste WiFi-router nede i supermarkedet. Og satser så på, at det hele fungerer som smurt.

De seneste uger har jeg testet en af boksene - og det er hverken den billigte eller en, man normalt henter i supermarkedet. Til gengæld er apparatet nok en af de bedste WiFi-routere, jeg nogensinde har haft til test.

PC-PRO ANMELDELSE: Plads til forbedringer

Ciscos Linksys EA4500 er, hvad man kan kalde 'næste næste generation' i WiFi-routere. For ikke nok med, at apparatet skaber lynhurtig trådløs forbindelse - med næsten alle de nyeste standarder. EA4500 introducerer også en verdensnyhed: Apps til routere.

På godt dansk betyder det, at du fx. kan have en iPhone-app, der arbejder direkte sammen med routeren. I praksis er den bedste app her og nu Cisco/Linksys' egen. Nemlig den app, der gør det mulige at styre selve routere fra hvilket som helst sted i verden.

En af de problemer, som folk ofte har med netop routere er opsætningen. Der er dog ingen problemer her: Slut apparatet til, sæt en medfølgende CD-rom i computeren - og vupti, så er routeren sat op og kører.

Styr det hele med telefonen
Det samme gælder adgangen til at styre routeren, selv hvis du er uden for hjemmet.

Det kunne fx. være, hvis du vil begrænse eller forbedre dine børns muligheder for netadgang. Måske har du sat en begrænsning på netop deres netforbindelse (jo - det kan man gøre).

Men pludselig har de brug for, at du 'letter grebet lidt' og giver den bedre adgang til hjemmesider, de normalt ikke kan bruge.

I 'gamle dage' skulle du hjem og så rette i opsætningen på routeren - med det nye system går du bare ind i din iPhone eller Android-app og styrer det hele hjemme i routeren.

Som du sikkert allerede har gættet, så er EA4500 særdeles avanceret. Min påstand er dog, at tingene er gjort så nemt, at mange flere end tidligere godt kan bruge routeren - også alle dem, der ikke har 'teknikfingre'.

EA4500 fortjener sine fem meget store stjerner - og er set til en pris på lige over 1.100 kroner.

1 af 2 Der er adgang til fire kraftige gigabyte-porte på bagsiden af routeren - og mulighed for at slutte en harddisk til og dele den med hele huset. (PR-foto)
2 af 2 Ikke nok med at Cisco/Linksys-routeren EA4500 får stor ros for indholdet - designet er også pænt at se på, mener vores anmelder. (PR-foto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen