Test: Super lyd fra Sennheiser

De små Momentum On-Ear er glimrende for folk på farten og spiller lige så godt, som de ser ud

Sennheiser Momentum On-Ear

De kalder dem bare On-Ear. 'På øret'. Og de mindste hovedtelefoner i Momentum-serien har bevaret det formsprog og de designdetaljer, der gør de store Momentum så seje. Desuden er vægten slanket med 30 gram og prisen med 700 kroner. Teknisk set er de magen til, bare med mindre højttaler-elementer i de små, lukkede ørekopper med velourklædte ørepuder.

Og fås i flere farver: Beige, rød, blå og grøn.

Læs også: Test af Bose QC20i: Musikalske støjdæmpere

Da ørekopperne er lukkede og klemmer pænt om ørerne, dæmper de støj udefra relativt godt. Man hører trafik og andre lyde, men dæmpet nok til, at man kan nyde musikken og ikke bliver generet af udefrakommende støj. Bærekomforten er aldeles udmærket. Disse hovedtelefoner kan de fleste have på i længere tid uden at få svedige ører eller føle nævneværdigt ubehag.

Lyden fra On-Ear er, ikke overraskende, meget tæt på lyden fra de større Momentum. Klangen er varm, men lydbilledet er stadig åbent og detaljeret. Selv bassen er potent, mere end man måske skulle tro, i betragtning af de små ørekopper.

Læs også: Test af Bang & Olufsen BeoPlay H6: Komfort i højsædet

Nogle vil måske finde klangen lidt for varm, fordi der ikke er nogen markeret diskantprofil her. I stedet er diskanten – ligesom resten af lydbilledet – varm og nærmest afslappet; selv kvindestemmer lyder varmere, end de egentlig er. Ulempen er, at nogle af klangnuancerne dæmpes en smule.

Bassen lader til at være tunet til et mere ungdommeligt publikum, med større vægt på at få rytmen frem i lydbilledet. Måske lige hvad målgruppen foretrækker, men det gør On-Ear mindre egnede til kritisk lytning på stereoanlægget derhjemme end Momentum, som har et mere balanceret lydbillede.

Momentum On-Ear er et godt valg i denne prisklasse og vil for mange være bedre end Skullcandy Aviator i samme prisklasse.

Læs hele testen her.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere