Legesyge Loop leverer vellyd

Trods drillerier under opsætningen er den alsidige Libratone Loop et velgørende musikalsk bekendtskab, der giver overbevisende lyd til prisen

Libratone Loop er velklædt i cashmere. Den kulørte overfrakke kan tages af ved hjælp af en knap på bagsiden og udskiftes med betræk i andre farver. (Foto: PR)
Libratone Loop er velklædt i cashmere. Den kulørte overfrakke kan tages af ved hjælp af en knap på bagsiden og udskiftes med betræk i andre farver. (Foto: PR)

Antal stjerner

Danske Libratone har på få år etableret sig som seriøs spiller i genren trådløs lyd til Apples iOS-produkter. Det vil sige højttalere, der taler sammen med iPhone, iPad, iPod m.m. via Wi-Fi – nærmere bestemt den trådløse standard AirPlay.

Det prisbelønnede mærke, som for alvor brød igennem lydmuren med den trekantede Live, kendetegnes generelt af højttalere, hvor gedigent dansk design, brugervenlighed og klassiske hifi-dyder går op i en højere enhed. Og det gælder også langt hen ad vejen det nye medlem af familien – Loop – der i størrelse og med et prismærke på 3699,- kroner lægger sig mellem den mobile Zipp (3399,- kroner) og den mere jordbundne Live (3999,- kroner).

Brugervenligheden drillede dog lidt under Ekstra Bladets opsætning af testeksemplaret – det vender vi tilbage til.

Pulserende pipfugl
Allerede ved første blik er Loop umiskendeligt medlem af Libratone-klanen. Højttaleren er velklædt i cashmere, og eneste knap på fronten brydes af firmalogoet, den pulserende pipfugl, som viser, om enheden er tændt, slukket og/eller koblet på netværket.

Se også: Test: Lille højttaler - kæmpe lyd

Rent placeringsmæssigt byder Loop på to muligheder. Enheden kan enten stilles på gulvet, i vindueskarmen på et bord eller lignende ved hjælp af den medfølgende fod eller hænges på væggen med det ligeledes medfølgende beslag.

Hvad opsætning og klargøring til brug angår er der også flere alternativer. Men de er ikke alle sammen lige nemme at have med at gøre. Og dermed er vi tilbage til det med brugervenligheden.

Nemmere med app
Første forslag i manualen er opsætning via usb. Det vil sige, at man kobler for eksempel iPhone og Loop sammen med mobilens usb-kabel. Derefter skulle en dialogboks på smartphonens skærm dukke op og bekræfte, at højttaleren kobles på ens netværk.

Det skete dog ikke med den Loop, Ekstra Bladet har testet. Hvorvidt der er tale om en kommunikationsfejl mellem iOS 7 og Loop vides ikke, men det er ærgerligt, at den ellers simple opsætningsmulighed driller.

Noget nemmere er det at hente den gratis Libratone-app i Apples App Store. Herfra foregår opsætningen enkelt og intuitivt, og derudover kan højttalerens firmware opdateres, når den tid kommer.

Overraskende lyd
Når først, der er hul igennem, og Loop spiller, er der imidlertid ikke meget at udsætte på den cirkelformede højttaler. Det lille kabinet leverer overraskende stor lyd, blandt andet takket være Loop'ens såkaldt 'passive basteknologi'.

Helt praktisk består teknologien i, at en del af kabinettet samarbejder med den indbyggede femtommers subwoofer.

Resultatet er, at lyden fra Loop har betydeligt bedre bund end selv storebroderen, den lidt dyrere Live. Faktisk leverer højttaleren med den beskedne størrele lyd nok til, at den for mange med beskeden boligstørrelse vil være tilstrækkelig som husets primære anlæg.

I hvert fald hvis spillebehovet er musik i den populære afdeling med pop og rock. Er smagen mere akustisk kommer Loop'en hurtigere til kort. Her fremstår lydbilledet mere fladt og unuanceret end hos Live-modellen, som – blandt andet i kraft af sin størrelse – generelt giver et mere nuanceret indtryk.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere